Mistenker Juventus for doping

Brugge-trener Trond Sollied kaster mørke skygger over Juventus i et intervju med ukebladet Humo.

ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

- Det var en maskin, og i ettertid har jeg gjort meg et par tanker, sier han.

- Som trener for Rosenborg spilte vi mot Juventus med Zidane og Del Piero. Vel, det var en maskin. Ikke én spiller ble sliten, det var rett og slett unormalt. Senere har det kommet meg for øre at det skal ha vært EPO inne i bildet. Det kan ikke ha vært annet, sa Sollied da han snakket med ukebladet Humo for en ukes tid siden.

- Inntil det motsatte er bevist er man uskyldig. Men det er vel ingen som er så naiv og tror at det ikke finnes doping i fotball. Til og med apekatter skjønner det, sier Sollied til VG Nett.

Rosenborg spilte uavgjort 1-1 hjemme på Lerkendal i gruppespillet mot Juventus 30. september 1998. Halvannen måned senere tapte de 0-2 i Italia. Til slutt tapte det italienske storlaget i semifinalen mot Manchester United, og maktet dermed ikke å nå finalen for fjerde år på rad.

- Slo det deg under møtene med Juventus at spillerne kunne være dopet?

- Neeei. Jeg så dem i for få kamper, men det var en maskin. Spillerne hadde en fantastisk fysisk kapasitet. Noen år senere gjør jeg meg mine tanker, men kan jo ikke bevise noe. Alle opplysninger jeg har er hentet fra pressen, sier Sollied.

- Rykter

Daværende Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud er ikke av samme oppfatning. Han sier at han aldri var mistroisk overfor Juventus-spillerne.

- Jeg tror ikke det er så mye doping i fotball. Vi var vant til å bli kjørt over av de beste lagene da vi møtte Juventus. De var bare et hakk bedre enn oss. Det som er kommet fram i ettertid, har stort sett vært rykter.

- Det er farlig å gå ut med bastante meninger om doping, sier Skammelsrud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder