SPILTE MOT DE BESTE: Ghayas Zahid var fast i Champions League for APOEL Nikosia i høst. Her før de møtte Real Madrid hjemme i november.

Ekspertene vil ha Zahid, men Lagerbäck sier nei: − Vet ikke hva jeg skal tenke

Kun en håndfull spillere i Europa har levert flere målgivende enn Ghayas Zahid (23) denne sesongen. Lars Lagerbäck (69) vil likevel fortsatt ikke ha ham med på landslaget.

Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel

Dette har fått flere til å klø seg i hodet. Umiddelbart etter uttaket skrev TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen at han «sliter litt med å forstå hva som er begrunnelsen her» på Twitter.

Han viser til at Mats Møller Dæhli (23) er inne nesten uten kamptrening, mens Zahid med ni scoringer og 15 målgivende på 31 kamper og spill i Champions League for APOEL, er ute.

– Skal man legge til grunn hva man har levert, så burde Zahid vært inne, sier TV 2s fotballekspert til VG.

Les også

Her er Ghayas Zahid i verdenstoppen: – Jeg har levert veldig godt

Både Neymar (26) og Lionel Messi (30) må se seg slått av Oslo-gutten Ghayas Zahid (23) på assist-toppen denne sesongen.

Zahid: – Ikke overrasket

– Helt ærlig, jeg har ingen svar på de tingene der lenger. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal tenke. Men jeg var ikke overrasket, for å si det sånn. Spørsmålene må stilles den andre veien, for jeg har ikke noe mer å si om landslaget lenger, sier Ghayas Zahid til VG.

23-åringen fra Oslo har 19 kamper på U21-landslaget, men aldri fått sjansen for Norge på seniornivå. Han høres oppgitt ut, nærmest resignert. Og det er tydelig at han holder igjen mange meninger og mye frustrasjon når han svarer.

– Du blir kanskje litt irritert, men dette er ikke opp til meg lenger. Jeg har synes jeg har levert mer enn godt nok, sier spilleren som var blant de som løpte aller mest i høstens Champions League-gruppespill.

– Tror du det er andre grunner enn det sportslige til at du ikke er tatt ut?

– Det vil jeg ikke kommentere, for hvis jeg gjør det, så blir det bare kaos. Folk hisser seg opp og det blir kaos. Så jeg får vel bare si at det er sportslige grunner.

– Men det mener du jo ikke?

– Nei, men det er det jeg vil si.

APOEL-profilen begynner bare å le når han før spørsmål om hvorfor han tror han ikke blir tatt ut.

– Jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke synes det er rart. Men sånn er det bare, sier Zahid, som sier han følte seg sikker på at han ikke kom til å få sjansen denne gangen heller.

– Vi må ha fantastiske offensive spillere

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal, som har trent Zahid i Vålerenga, mener at hans tidligere elev har kvalitet nok til å være med på landslaget.

– Fotballmessig er han bedre enn mange i troppen, slår han fast.

Han skjønner likevel at Lagerbäcks filosofi kan gjøre at han foretrekker andre spillertyper.

– I Drillo-tiden var mange uenige med uttak og lag, men han hadde en klar tanke om hvilke spillere som passet inn. Det har nok Lars også, sier han.

Åpner for Zahid i juni

Lars Lagerbäck forteller at de har fulgt 23-åringen tett og at han står på landslagsledelsens liste over potensielle landslagsspillere.

Men siden han for første gang har tatt med Iver Fossum (21) og Kristoffer Ajer (19) i en av sine tropper, og Martin Ødegaard (19) samtidig får sjansen for andre gang, ville ikke svensken ha med flere ferske fjes.

Les også

Disse skal Norge møte i Nations League

Bulgaria, Slovenia og Kypros blir norske motstandere i Nations League denne høsten.

– Det holder med de nye som har kommet inn nå. Selv om vi kommer til å bytte litt mellom kampene så kommer vi til å gjøre færre bytter enn før. Så vi vil ikke ta med folk bare for at de skal bli kjent i miljøet, sier Lagerbäck til VG.

Han lukker likevel ikke landslagsdøren for helt for Zahid.

– Fortsetter han å gjøre det bra så får han i så fall sjansen i juni, sier han.

I starten av juni skal Nore spille treningskamper mot Island og Panama.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no