NEVNES: Mauricio Pochettino og Antonio Conte blir begge nevnt som kandidat til Real Madrid-trenerjobben. Foto: IAN KINGTON / IKIMAGES

Disse kan bli ny Real Madrid-sjef

Santiago Solari (42) overtar ansvaret midlertidig for Real Madrid etter at Julen Lopetegui (52) fikk sparken. Nå har Champions League-mesteren 14 dager på å ansette en ny manager.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hvis ikke fungerer regelverket i Spania slik at Solari må sitte sesongen ut.

Av de heteste kandidatene lå lenge Antonio Conte, tidligere Chelsea-, Italia- og Juventus-sjef, i førersetet til å bli ny Real Madrid-manager.

Usikker Conte

Men ifølge TV-kanalen Cuatro skal Conte tvile på om Real Madrids spillergruppe passer han.

– Det skal ha vært kontakt mellom Contes representanter og klubben. Etter den samtalen har sjansen blitt mindre. Men ikke helt borte, sier Petter Veland, Viasat-ekspert.

les også

Ronaldo snakker ut om overgangen – refser Real Madrid-presidenten

– Conte skal ha blitt usikker fordi han ikke føler han kommer til å ha standingen han trenger for at dette skal gå bra, sier Veland.

På indirekte spørsmål om Conte var respektert nok til å ta over klubben skal kaptein Sergio Ramos ha svart slik ifølge Marca:

– Respekt er noe du vinner, ikke noe du tvinger fram.

Slik ble Real Madrid ydmyket av rivalene:

Jardim, Wenger, Martinez, Mourinho

Av andre trenere som er ledig finnes også Leonardo Jardim, som ble sparket i Monaco, og tidligere Arsenal-sjef Arsène Wenger.

– Det virker å være ren gjettekonkurranse. Det er ikke mye å plukke av, sier Ruben Skjerping, president i Real Madrid.no.

Belgias landslagssjef Roberto Martínez og Manchester United-manager José Mourinho har blitt nevnt, men begge er under kontrakt.

– Det gjør ting veldig annerledes. Alle vet at de fleste trenerne bytter jobb etter en sesong eller etter en kontrakt er avsluttet, sier Veland.

Denne ballgutten skapte latter i Madrid-derbyet:

Pochettino

Han mener det er opplagt hvem Real Madrid bør gå for – til neste sesong: Tottenhams Mauricio Pochettino.

– Han er den åpenbare kandidaten etter sesongen. Men midt i sesongen er det ingenting som tyder på at han kommer allerede nå. De vil nok ha dialog fremover. Kanskje finner man ut at Pochettino har vært såpass lenge i Spurs og at det er tiden for å ta steget videre. Det er ikke hver gang Real Madrid-jobben er ledig, sier Veland.

les også

Real Madrid i krise: Nå ber Ramos om unnskyldning

Solari ut året?

Både Veland og Skjerping tror fort Solari, som har ledet rekruttlaget Castilla siden 2016, beholder ansvaret ut sesongen.

– Ved at han får skuten litt på rett kjøl med en ålreit rekke resultater kan Real Madrid raskt bli overbevist om det, sier Veland.

– For dem som har fulgt Castilla er det nesten ikke til å tro at Solari får hovedansvaret i Real Madrid. For det har gått ganske dårlig, mener Skjerping.

les også

Bale og Madrid-stjernene får huden full: – Tror de kan gjøre hva de vil

Zinédine Zidane, som ledet Real Madrid til tre strake triumfer i Champions League, fikk jobben etter å ha rykket opp fra stillingen som Castilla-sjef da Rafael Benitez fikk sparken i 2015.

– Vi får håpe at det er en «Zidane2». For han også hadde ganske svake resultater med Castilla. Men Solari har jo ikke den samme statusen som Zidane, en av de største legende i klubben, sier Skjerping.

Hva driver de med før derby her?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder