FARVEL: Julen Lopetegui, her under tapet for Barcelona, er ferdig som Real Madrid-trener allerede. Foto: ALBERT GEA / X01398

Bekreftet: Lopetegui ferdig i Real Madrid

Julen Lopetegui (52) fikk mandag kveld fyken i Real Madrid etter kun 14 kamper. Santiago Solari (42) tar over klubben midlertidig.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Å beholde en trener etter 1-5-tap for Barcelona og ett poeng i ligaen på de siste fem kampene, går ikke i Real Madrid, sier Petter Veland, Viasat-ekspert.

– Det er nesten umulig å få til svakere resultater enn det Lopetegui har klart med dette laget. Han kunne ikke gjort en mye dårligere jobb, sier Ruben Skjerping, president i Real Madrid.no.

Søndag ble Real Madrid ydmyket av rivalen Barcelona. Laget er syv poeng bak katalanerne i serien og har hele fire tap på ti ligakamper.

Statistikken på Lopeteguis 14 kamper totalt er 6–2–6.

les også

Ronaldo snakker ut om overgangen – refser Real Madrid-presidenten

Det gjør at Real Madrid-president Florentino Pérez og hans styre ser seg nødt til å bytte trener allerede. Nyheten er bekreftet på Real Madrids hjemmesider.

– Styret mener det er stor avstand mellom kvaliteten i troppen, som innebærer åtte spillere nominert til Gullballen, og de oppnådde resultatene til nå, heter det i pressemeldingen.

Slik rundspilte Barcelona de hvitkledde i går:

Solari tar over

Spanjolen har ikke klart å leve opp til arven etter Zinédine Zidane som trente laget til Champions League-tittel de siste tre sesongene.

– Han har vært en «deadman-walking» siden tapet for Alaves. Det har bare handlet om å finne riktig timing uten å bli sett på som at klubben spiser trenere til frokost, eller å vente til erstatteren er klar, sier Veland.

Lenge tydet medie-spekulasjonene Antonio Conte å være den neste treneren. Men ifølge TV-kanalen Cuatro skal Conte ha vært i tvil om alle spillerne i garderoben passer han.

les også

Bale og Madrid-stjernene får huden full: – Tror de kan gjøre hva de vil

Dermed er det Santiago Solari som tar over klubben nå. Allerede onsdag møter laget Melilla i cupen.

Solari rykker opp fra stillingen som trener for juniorlaget Castilla – akkurat som Zidane gjorde i 2015. Argentineren spilte for Real Madrid mellom 2000 og 2005. Han har også vært i byrival Atlético Madrid og Inter blant annet.

Sparket som Spania-sjef i juli

Siden 1929 har kun Jose Antonio Camacho, som kun fikk seks kamper i 2004, hatt treneransvaret i klubben kortere.

I 2015 fikk Rafael Benitez 25 kamper før Perez så seg nødt til å sparke han.

les også

Real Madrid satte måltørkerekord i pinlig hjemmetap

Nyheten mandag kveld innebærer at Lopetegui har fått sparken to ganger på fire måneder.

To dager før Spanias VM-premiere fikk han sparken som landslagssjef. Nettopp fordi det spanske fotballforbundet var misfornøyd med at han signerte som kommende Real Madrid-trener etter mesterskapet.

– Det har sikkert i skjedd at en har mistet jobben to steder på fire måneder. Men først i en av de store favorittene til å vinne VM og så i en av verdens største klubber... Det må være det raskeste fallet noen gang, sier Veland.

– Hvor mye har salget av Cristiano Ronaldo til Juventus å si for nedturen til Real Madrid?

les også

Cristiano Ronaldo gikk forbi Selena Gomez i Instagram-følgere

– Det er åpenbart at det er en faktor. Men du går ikke fra å vinne Champions League til å tape mot CSKA Moskva og slite mot Viktoria Plzen. Det kan forklare litt av den sportslige krisen, men maks 30-40 prosent. Til syvende og sist er det trenerens ansvar, svarer Veland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder