Rosenborg slo Odd, men gullfesten ble utsatt

LERKENDAL (VG) (Rosenborg-Odd 3–1) Pål André Helland og Mike Jensen sørget for at Rosenborg gjorde jobben mot Odd. Men trønderne fikk ingen hjelp av Strømsgodset i Bergen, og må vente minst en uke på å slippe gulljubelen løs.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er artig å spille fotball når vi spiller som i dag. Men jeg mangler litt kampform, selv om jeg med litt mer hell hadde hatt et par scoringer til. Det er godkjent. Som jeg sa te’n Ivar (Koteng, styreleder i Rosenborg) nå, så rykket vi opp til 3. divisjon i dag, sier Pål André Helland spøkefullt til Eurosport etter kampen.

VG Live: Følg Brann-Godset her

Det var en tydelig henvisning til de siste dagers «bråk» mellom styrelederen og Rosenborg-spillerne, etter at førstnevnte mente de spilte som et 5. divisjonslag i cupkampen mot Start.

Utsatte gullfesten

Med et tilnærmet skadefritt mannskap spilte Rosenborg sin beste kamp på lang tid. Premissene før kampen var klare: Med Rosenborg-seier på Lerkendal og Strømsgodset-poeng i Bergen, ville trønderne være seriemestere for 26. gang.

– De siste ukene har vi endelig hatt full tropp tilgjengelig. I dag kan vi hvile både Konradsen og Adegbenro. Det gir oss mer fleksibilitet når alle er tilbake. Det er et luksusproblem å ha så mange gode spillere  i troppen, sier trener Rini Coolen til VG.

Klubben hadde invitert pressen til å bivåne de siste minuttene av kampen mellom Brann og Strømsgodset. Men da Brann økte til 3–0, ble gullfesten avblåst, og spillerne dro slukøret hjem.

Spillerne så ikke ut til å være spesielt preget etter en uke dominert av Nicklas Bendtners fengselsdom og uenighet mellom styreleder Ivar Koteng og spillerne om Rosenborg holder 5. divisjonsnivå eller ikke.

Stor Odd-sjanse

På Lerkendal var det bortelaget som åpnet best, men fra glimrende posisjon greide ikke kaptein Jone Samuelsen å overliste tidligere Odd-keeper André Hansen, som spilte sin hundrede seriekamp for Rosenborg.

– Jeg tenkte på å treffe kassa, men i ettertid ser jeg at jeg hadde bedre tid. André får ut en fot og redder, så det er surt. Det ville betydd mye å score der, sier Samuelsen til VG.

En stillongskledt Bendtner, akkurat tilbake fra en dagstur til København, var sterkt delaktig da Rosenborg tok ledelsen etter førti minutter. Birger Meling løp fra sin oppasser på venstre og spilte til Bendtner, som slo et strøkent innlegg helt over til motsatt kant. Pål André Helland dempet ballen, og klemte til fra kort hold. Odd-keeper Sondre Rossbach rakk ikke å få opp hendene raskt nok til å stoppe Helland-kanonen.

1–0-ledelsen til pause var fortjent.

VG Live Rosenborg-Odds ballklubb minutt for minutt

Jensen-scoring

Det tok tid før andre omgang kom skikkelig i gang. Etter ti minutter ble bortelaget advart da Mike Jensen forsøkte å sette opp Bendtner på åpent mål, i stedet for å skyte selv, slik han burde gjort.

To minutter etterpå gjorde ikke Rosenborg-kapteinen den samme feilen.

Bendtner spilte opp Jensen i mellomrom. Derfra spilte Rosenborg-kapteinen til Alexander Søderlund, som la ballen tilbake på ett touch. Fra en dårligere posisjon enn på den forrige sjansen, banken dansken ballen i mål.

les også

Kanarifugler i nedrykksdrama: – Vi skal krige med nebb og klør

Ny spenning

Rosenborg så ut til å cruise inn til seier, men Espen Ruud rakk å skape spenning da han headet inn Birk Risas corner.

Spenningen skulle ikke vare lenge.

Nærmest fra avspark slo Odds målscorer en upresis pasning mot forsvarskollega Steffen Hagen. Hagen rakk aldri frem til ballen, og Helland vippet kula over den liggende Odd-kapteinen. Avslutningen nede i hjørnet, fra banens klart beste spiller, var millimeterpresis.

– Vi har så få trøndere, da er det greit at det er en trønder som kanskje sikrer gullet, sier Helland.

Men det gjorde han altså ikke - foreløpig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder