Molde misbrukte medaljemulighet: – Jeg orker ikke å se på tabellen i kveld

MOLDE (VG) (Molde–Sarpsborg 2-2) Molde kunne med seier mot Sarpsborg klatre opp på 2. plass i Eliteserien og ta inn på Rosenborg i gullkampen, men slik gikk det ikke.

 • Morten Asbjørnsen

Artikkelen er over ett år gammel

Molde utlignet fra 1–2 til 2–2 med et kvarter igjen av kampen, men klarte ikke å ta alle tre poengene som kunne gitt stor spenning i toppen av Eliteserien.

– Jeg orker ikke å se på tabellen i kveld i hvert fall. I dag tok vi to poeng mindre enn vi skulle, sukker en tydelig skuffet Eirik Hestad til VG etter kampslutt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Han var én av mange Molde-spillere som brant store muligheter mot Sarpsborg lørdag ettermiddag. Etter å ha tatt ledelsen fikk Sarpsborg to scoringer og ledet 2–1 til pause. I andre omgang fikk Molde inn utligningen ved Erling Braut Haaland med et kvarter igjen, men den tredje Molde-scoringen kom aldri.

Det til tross for hele fem skudd i metallet bak Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasjutin.

– Vi fortjener tre poeng. De har så vidt sjanser til tross for at de leder 2–1 der målene kommer ut av absolutt ingenting. Vi bommer på sjanse etter sjanse og det er så irriterende, forteller Hestad.

Fokus på topp 3

Om Molde hadde tatt tre poeng over Sarpsborg hadde de klatret over nummer to-plasserte Brann med bedre målforskjell enn laget fra Bergen.

Da hadde de også ligget kun fire poeng bak serieleder Rosenborg med fire kamper igjen av sesongen.

Men Ole Gunnar Solskjær går ikke med på at Molde har hatt fokus på nettopp det.

– Vi trenere i klubben fokuserer egentlig ikke på det, og vi merker også at spillerne ikke gjør det. I dag er vi skuffet over å ikke ha fått et godt resultat, og ikke at vi taper poeng opp til en «gullkamp», sier Solskjær til VG.

Han innrømmer imidlertid at tanken har streifet hodet hans et par ganger.

– Vi har vel tenkt ett lite sekund iblant at det er mulig. Vinner vi resten og Rosenborg mister poeng så er det jo teoretisk mulig, sier han og legger til:

– Men det er litt sånn medieskapt dette her; at et tredjelag melder seg litt på. Vi har hele veien hatt fokus på å ta topp 3 for å spille i Europa neste år. Der er vi fortsatt i førersetet.

NEDTUR: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær på Aker Stadion lørdag ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sikler etter Europa

For er det én ting Solskjær virkelig ønsker, er det nettopp spill i Europa. Det gjør Sarpsborg, og det er gjerne noe Solskjær skulle hatt i Molde også i år.

– Det å være i et gruppespill, og den høsten de har, er jo det vi ønsker, fastslår Molde-sjefen.

Solskjær forteller videre at han ikke er hundre prosent sikker på at topp tre er spikret ennå. Bak Molde ligger nemlig FK Haugesund kun tre poeng Molde med én kamp mindre spilt.

– Haugesund er i bra form og det er et bra lag. De har også et greit kampprogram, så jeg tror nok vi må vinne alle kampene for å havne inne blant topp tre. Det blir nok en spennende kamp i nest siste serierunde, smiler Solskjær – og sikter da til når FK Haugesund kommer på besøk til Aker Stadion i en kamp som kan avgjøre hvem som havner inne blant topp tre i årets eliteserie.

Lettet Bakke

En som kom ut til intervju med et lettet sinn var Sarpsborg-trener Geir Bakke. Det til tross for å ha ledet kampen til pause.

– Det lå noe i lufta i hele dag, og hadde vi tatt tre poeng i dag hadde jeg ikke turt å sitt kollegaen min i øynene nå etter kamp. Det hadde ikke vært fair, innrømmer Bakke til VG etter kampslutt.

Ettersom Sarpsborg ikke klarte å holde ledelsen ut kampen, ble det uavgjort og ett poeng på laget fra Østfold. «Sarpingene» har nå gått uten seier i Eliteserien siden 12. august da de slo Lillestrøm.

– Hva er grunnen til at seierne i Eliteserien ikke kommer?

– Artig at du spurte om det. Før denne kampen så var fokuset på tapsrekka, men i dag stanset vi den blødningen. Nå kommer da spørsmålet: Når kommer seieren? ler Bakke og legger til:

– Det lever vi veldig godt med, og vi har fortjent å få disse spørsmålene. Vi skal ha noen trepoengere i de siste kampene i Eliteserien.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Fotball
 3. Molde FK
 4. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. Rekdals hodepine – to ganger RBK på ti dager

 2. Molde bremset Rosenborgs gulljakt – Forren stanget inn seieren

 3. FK Haugesund ned fra medaljeplass: – Det er pinlig

 4. Haaland scoret og havnet i bråk: – Jeg ville ikke prøvd meg på ham

 5. Horneland etter tidenes dårligste RBK-start: – Blytungt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder