Målet er nådd

BARCELONA (VG) (Manchester United - Bayern München 2-1) De jublet, kysset, skrek og klemte. Og etterpå husket hverken Ronny Johnsen eller Ole Gunnar Solskjær hva de hadde sagt eller gjort.

ARTIKKELEN ER OVER 20 ÅR GAMMEL

- Å avgjøre Mesterligaen som innbytter, på overtid? Det er slikt det bare går an å drømme om.

Sier Ole Gunnar Solskjær. To svette timer etter dramaet som gjorde ham historisk, hadde matchvinneren fortsatt problemer med å forstå at drømmen var blitt virkelighet.

Kløp seg i armen

Han var ikke den eneste. Alle United-fansene kløp seg i armen. Bayern München-spillerne også, da Solskjær satte punktum finale med stortåa tre minutter på overtid.

For bare to minutter tidligere var kampen snudd fra sikker Bayern-seier til en overraskende uavgjort ved en scoring fra Teddy Sheringham.

Mens alle bortsett fra United-manager Alex Ferguson forberedte seg på ekstraomganger, slo nordmannen til.

- Det kom en corner fra David Beckham som Sheringham flikket videre. Jeg fikk så vidt tåa på den. Men jeg var ikke sikker på at det var scoring før jeg så ballen treffe nettaket, forteller Ole Gunnar.

- Mye rør

Kanskje er han lys- og hørselsskadet ennå av brølet fra United-fansen blant de 90 000 tilskuerne på Nou Camp, og av bengallysene som farget alt rødt.

Eller av alt Ronny Johnsen ropte inn i øret hans etter å ha tatt ham igjen nede på sidelinjen etter scoringen.

- Hva jeg sa? Ingenting fornuftig, i alle fall. Jeg tror det var bare rør og babbel. Det var mye som fløy gjennom hodet på meg akkurat da, sier Johnsen.

Han spilte hele kampen som midtstopper, mens Solskjær, ikke uventet, måtte starte kvelden på benken.

Derfra så han laget sitt få en katastrofestart da Mario Basler skrudde ballen rundt United-muren og rett i mål etter bare seks minutter.

Foranledningen var et frispark Bayern fikk fordi dommer Pierluigi Collina mente Ronny Johnsen hadde felt Carsten Jancker.

- Vi bare løp på hverandre. Jeg synes det var hardt dømt, sier Ronny.

- Enestående moral

Men det var glemt etter sluttspurten som gjør at Manchester United ikke kan overgås, bare kopieres: ligagull, FA-cupseier og seier i Mesterligaen i en og samme sesong.

- Det forteller alt om moralen i dette laget. Den er enestående, sier Solskjær.

Som beviste sin egen moralske styrke ved ikke å syte da han nok en gang startet som reserve.

- Jeg skulle selvsagt ønsket å spille hele kampen. Men det er viktig å huske på at det var 12 andre spillere som hadde lagt grunnlaget for resultatet da jeg kom innpå, sier han beskjedent.

- Frisk og rask

Det skjedde etter 81 minutter, da United så ut som et lag som var på vei mot årets vondeste tap.

- De andre var slitne. Jeg var frisk og rask. Derfor visste jeg at jeg kunne utrette noe, sier Ole Gunnar, som fikk første målsjanse etter et minutt. Men innlegget som han fikk på hodet fra Gary Neville endte i klypene til keeper Oliver Kahn.

- Jeg burde nok ha scoret allerede da, sier nordmannen. Men dvelte ikke mer enn noen hundredeler ved det faktumet, før han slår fast igjen.

- Det var dette jeg drømte om!

- Klubben min

Litt utblåst, litt tom, og veldig lykkelig. Og sikker på en ting: United er klubben der han skal forbli.

- Det er klubben min. Jeg er 100 prosent fornøyd der, sier han.

Og når alle de fine ordene i boka er brukt opp, er det like greit å bruke de enkle for å oppsummere en fotballkveld av de sjeldne:

- Utrolig artig, sier den norske helten, nydusjet og skinnende, med medaljen på bringa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder