Linda står frem som lesbisk

SAN JOSE (VG) VM-kapteinen Linda Medalen (34) står frem som lesbisk og snakker ut om sitt liv som homofil fotballstjerne.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Hun har med seg kjæresten Kristin Bitnes til VM i USA. I natt spiller hun kvartfinale for Norge mot Sverige.

Tøff prosess

I ukebladets siste utgave står Linda fram i tekst og bilder med samboer Kristin. Linda forteller at hun i slutten av tenårene oppdaget sin seksuelle legning, men at hun først ti år senere fortalte det til sin familie.

- Det var en tøff prosess å fortelle familien min hvem jeg virkelig er. Men de har taklet det veldig bra, forteller Linda til Se og Hør, men legger til at besteforeldrene fortsatt ikke tror det er helt sant.

- Jeg vil leve mitt eget liv på egne premisser, og orker ikke lenger å skjule «mitt virkelige jeg», forklarer jenta som har spilt 148 landskamper og scoret 64 mål for Norge før nattens kvartfinale.

- Jeg er glad i en jente. Verre er det ikke, sier Linda Medalen til Se og Hør.

På Internett

- Jeg forteller at Kristin er med meg hit bare fordi jeg vil leve et mest mulig naturlig liv og at tingene ikke skal være så kunstige, sa hun til VG før landslagets trening i USA i natt.

Linda og trønderjenta Kristin møtte hverandre første gang på en nattklubb i Oslo i fjor høst. Men de ble kjærester først etter at felles venner presenterte dem for hverandre på Internett.

Det endte med at Kristin inviterte Linda på «blind date», selv om hun ikke engang visste at Linda var landslagsspiller i fotball.

Selv om det har vært godt kjent i miljøet rundt henne, har Linda Medalen aldri tidligere vist sin homofile legning offentlig.

- Vi er ikke så opptatt av å leie og kysse som andre kjærestepar gjør i full offentlighet, forklarer Linda for Se og Hør.

Igår svarte Linda på spørsmål fra leserne på VG-nett sammen med lagvenninnen Marianne Pettersen. Hun ble overøst med mer og mindre seriøse spørsmål om homofili i kvinnefotball. Linda avviste dem elegant, men ikke uten flørt.

Få lesber

- Hvorfor har det seg slik at det er så mange lesber i norsk damefotball? Tenker da spesielt på de høyere divisjoner, skrev en kvinne som kalte seg Lise Solberg.

- Du vet tydeligvis hva du snakker om, jeg synes det er veldig få, de har tydeligvis havnet i andre samfunnslag enn fotball, gi gass og ikke se for mye på jentene..., svarte Linda.

På spørsmål om hun har en gutt i livet sitt, svarte hun:

- Ingen gutt, men mye annet rart.

Ryktene og mytene om overrepresentasjon av homofile kvinner i damefotball har versert helt siden den ble innført i Norge. Linda Medalen er den første landslagsspilleren som gjør det offentlig kjent at hun er lesbisk.

Og hun passer på å gjøre det midt under det som ganske sikkert er hennes siste VM.

Det har hun allerede feiret med å vise BH'en etter scoringen mot Canada. Men det blir ikke flere BH-show, dersom noen skulle håpe på det.

Jubel-kicket over

- Det jubel-kicket er over nå. Dessuten har jeg hørt at jeg kan bli idømt gult kort hvis jeg gjør det en gang til. Slikt risikerer jeg ikke i en VM-kvartfinale, svarte Linda leserne på VG-nett i går.

- Det skal ikke mer enn enn BH til for å friste amerikanerne, de er rimelig old fashion. Hva med uten BH? Da blir det første fly ut og bortvisning fra dette great USA, fleipet hun videre.

Lindas BH har fått mer internasjonal oppmerksomhet enn noe annet i VM til nå.

- Men jeg tør ikke si hva som kan skje hvis jeg blir så heldig og scorer det avgjørende målet i sluttminuttene i VM-finalen. Da vil jeg nok ta helt av, la hun til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder