Lagerbäcks Liverpool-kritikk: − Overrasket over hvor passive de var

(Liverpool − Bayern München 0-0) 24 avslutninger, bare to på mål og null som fant veien til nettmaskene. Norges landslagssjef Lars Lagerbäck lot seg ikke imponere over Liverpool, som sløste mest med sjansene på Anfield.

– Liverpool skaper mer enn Bayern, men det hadde ikke så veldig mye mer. Jeg er overrasket over hvor passive de var i Liverpool. De hadde noen perioder da de forsøkte, men det med å komme inn bak backfireren, det så vi ingenting av, er Lars Lagerbäcks dom i Viasats svenske studio, ifølge Expressen.

Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané, Robert Lewandowski og James Rodríguez er til vanlig garantister for mål, men i regnværet på Anfield tirsdag maktet ingen av dem å overliste Manuel Neuer og Alisson Becker i henholdsvis Bayern- og Liverpool-buret.

Det var ikke det at det sto på sjanser, heller. Etter 90 spilte minutter pluss overtid var statistikken følgende:

les også

Klopp: – Takk Gud for at vi slipper å velge mellom Premier League og Champions League

  • Liverpool hadde 15 avslutninger (to på mål).
  • Bayern hadde ni avslutninger (ingen på mål).

24 avslutninger altså, men ingen mål. 0–0 betyr at det er helt åpent hvilket lag som tar seg videre til kvartfinalen i Champions League. Returoppgjøret i åttedelsfinalen spilles i Tyskland den 13. mars.

Manager Jürgen Klopp virker å være delvis enig med den norske landslagssjefen.

– Den siste pasningen i dag ... Det var 10–12 ganger der vi viste lovende takter ... 0–0 er det beste uavgjortresultatet vi kunne få, men vi kan bedre og skal kunne bedre. Men slik var det i kveld. Og den andre kampen endte også 0–0, så det var ingen Champions League-kveld i kveld, for å si det slik, sier han på et Viasat-sendt intervju.

I den andre kampen tirsdag vartet Barca-keeperen opp med denne godbiten.

– Vi hadde våre øyeblikk, men det er i slik øyeblikk man må score. Det var en intens kamp fra begge sider, men det er ingen kamp å huske om 20 år. Men, det er en kamp vi har spilt og et resultat vi har fått, og det må vi jobbe med, fortsetter Liverpool-manageren.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er også skuffet over at eget lag ikke maktet å finne veien til nettmaskene, men er likevel ikke veldig misfornøyd med resultatet.

– Det er ikke det verste resultatet i verden. Prestasjonen var bra, vi manglet bare litt i den siste tredjedelen. Kampen lever, vi har erfaring i Champions League, og kan dra dit og smerte dem, sier han til BT Sport, ifølge BBC.

Robert Lewandowski mener også tyskerne fort kunne ha scoret.

– Det var en tøff kamp. Kanskje kunne vi ha scoret et mål, men Liverpool er veldig farlige. Vi måtte spille kompakt i 90 minutter, sier han ifølge BBC.

VG Live: Vi fulgte storkampen på Anfield her!

FORTVILTE: Liverpool-manager Jürgen Klopp. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Spesielt den første omgangen var spekket med sjanser.

Mohamed Salah og Sadio Mané ledet an i Liverpool-angrepet ved flere anledninger, og nærmest var sistnevnte da ballen landet i føttene hans på åtte-ni meter etter et blokkert Naby Keïta-skudd.

Senegaleseren vendte 180 grader, men traff ikke rent, med det resultat at ballen gikk utenfor.

Joel Matip var også nære scoring, men ikke bare for Liverpool. Han kunne prise seg lykkelig for at keeper Alisson sto på riktig sted da han styrte et Serge Gnabry-innlegg mot eget mål tidlig i kampen.

Etter en heseblesende førsteomgang dabbet det noe av i den andre. Liverpool fortsatte å ha initiativet de opparbeidet seg halvveis i omgang nummer én, men trøblet betraktelig mer på den siste tredjedelen mot et kompakt Bayern-lag.

Dermed endte det 0–0 på Anfield. Returoppgjøret spilles i Tyskland den 13. mars. Da skal det avgjøres hvilket lag som blir å finne i Champions League-kvarten.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder