TILBAKE: Hans Erik Ødegaard (t.h.) var med i trenerteamet da Mjøndalen rykket opp til Eliteserien i 2014. Til venstre er A-lagstrener Vegard Hansen, som fortsatt er i klubben.
TILBAKE: Hans Erik Ødegaard (t.h.) var med i trenerteamet da Mjøndalen rykket opp til Eliteserien i 2014. Til venstre er A-lagstrener Vegard Hansen, som fortsatt er i klubben. Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

Pappa Ødegaard klar for trenerjobb i Mjøndalen

FOTBALL

Hans Erik Ødegaard (43) sluttet som assistenttrener i Mjøndalen da sønnen Martin Ødegaard (18) signerte for Real Madrid. Nå vender han tilbake til OBOS-klubben.

Publisert:

Det melder klubben på sin hjemmeside nå i kveld, etter at trenerkabalen for 2018-sesongen ble presentert.

– Fotball er jo det absolutt morsomste å drive med. Jeg gleder meg til å komme i gang med å trene og påvirke noen som ønsker å bli bedre fotballspillere, sa Ødegaard etter at han ble presentert som U17-trener i klubben som røk ut av kvalifiseringsspillet til Eliteserien forrige måned.

VG+: Ødegaard i serien «Idrettspappaene»: – Jeg synes det har vært for mye oppmerksomhet

43-åringen flyttet sammen med sønnen Martin til Madrid da sistnevnte signerte for storklubben i januar 2015. På det tidspunktet var han assistenten til A-lagstrener Vegard Hansen.

Da Ødegaard i januar 2017 ble lånt ut til Heerenveen flyttet faren hjem til drammen, men har ikke han noen trenerrolle de siste månedene. Martin Ødegaard fyller 19 år den 17. desember, og bor alene i Nederland. Hans Erik Ødegaard kommer nå til å tilbringe enda mer tid i Norge.

– Martin er blitt mer selvstendig på alle vis. Han er sikkert lei av at jeg prater og mener for mye om alt han gjør. Slik har det alltid vært, så han hører vel på maks halvparten nå, sa pappa Ødegaard til VG i sommer.

Hans Erik Ødegaard skal ha jobb på dagtid, og kombinere det med ut utviklingen av talentene i Mjøndalen.

– Det hadde vært morsomt å være med rundt A-laget igjen, men jeg tror jeg kan få større påvirkning med yngre lag. Dessuten kan jeg kombinere denne rollen med jobben min på dagtid, forklarte Ødegaard som selv spilte på toppnivå i mange sesonger for Strømsgodset og Sandefjord.

Her kan du lese mer om