Chelsea slo kraftig tilbake takket være brennhet Willian

(Huddersfield – Chelsea 1-3) Willian (29) fikk 26 minutter da Chelsea skuffet mot West Ham. Mot Huddersfield fikk han sjansen fra start, og den tok han vare på.

Etter helgens tap for West Ham, uttalte den italienske Chelsea-manageren at «det er umulig å vinne tittelen med fire tap på de første 16 kampene».

Det skal kanskje godt gjøres å hamle opp med suverene Manchester City denne sesongen, men Chelsea sørget i hvert fall for å legge press på Citys byrival Manchester United, som møter Bournemouth onsdag kveld.

Burnley imponerer: Ligger på Champions League-plass!

Chelsea tok tre komfortable poeng etter scoringer av Tiemoue Bakayoko og Willian, som begge scoret sitt andre ligamål for sesongen. Etter pausen la Pedro på til 3–0.

Willian-show

BANENS GIGANT: Her mottar Willian sin fortjente ros fra Chelsea-kaptein for anledningen, César Azpilicueta. Foto: Andrew Yates Reuters

Jan Åge Fjørtoft vil ikke gå av skaftet med City-hyllestene, men det er ingen hemmelighet at City har vært overlegne denne sesongen, og dermed er alle poeng viktige for konkurrentene.

Så du denne? TV 2-kommentatorene mistet London-derby på grunn av heistrøbbel

Uten toppscorer Álvaro Morata, steppet Willian opp på John Smith's Stadium. Han var involvert i samtlige scoringer, med to målgivende og én scoring.

Først spilte brassen fri Bakayoko, som sendte først London-klubben i føringen med en lekker chip, før han selv doblet ledelsen like før pause med et hodestøt. Chelsea fortsatte å herje i 2. omgang, og Pedro la på til 3–0 etter nok en pasning signert Willian.

Les mer: Chelsea-keeperen kan forlate klubben

Ga bort bestemannsprisen

Brassen har bare startet åtte ligakamper denne sesongen, men denne tirsdagskvelden la han inn en fryktelig god søknad om mer spilletid.

– Jeg vil spille hver kamp, det vil vi alle. Jeg vil alltid gjøre så godt jeg kan når jeg spiller, sier Willian etter kampen.

Analyse: Dette bør Premier League-lagene gjøre i januar

– Vi spilte en god kamp, vi hadde mye ball, scorer tre mål og skaper sjanser, så vi må bare fortsette, legger han til.

Det var en blid Eden Hazard og Willian som møtte opp i intervjusonen etter kampen. Hazard ble kåret til banens beste, men ga prisen umiddelbart til Willian.

Hold deg oppdatert med VG Sporten på Instagram!

Kampen var i aller høyeste grad punktert allerede før hvilen, og Huddersfield klarte ikke å kjempe Chelsea ut av stilen, slik de tidligere gjorde mot Manchester United. Laurent Depoitre pyntet på resultatet på overtid, men Huddersfield var aldri i nærheten av å true de regjerende seriemesterne.

– Vi hadde en dårlig kamp mot West Ham, så vi måtte slå tilbake i dag. Det gjorde vi, oppsummerer Hazard.

Øvrige Premier League-resultater tirsdag:

Burnley – Stoke 1–0
Crystal Palace – Watford 2–1

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder