Flo blir Rangers-spiller

Like etter 13.30 norsk tid landet Tore André Flo (27) i Glasgow - og bekreftet at han blir Rangers-spiller de neste tre og et halvt årene.

ARTIKKELEN ER OVER 19 ÅR GAMMEL

Sammen med Rangers-formann David Murray reiste den norske landslagsspissen rett til omfattende medisinsk tester. Disse resultatene blir ikke klar for torsdag, men bør ikke by på problemer for en spiller som denne sesongen har vært på banen i samtlige seriekamper.

- Lite som gjenstår

Ettepå reiste han til hjemmebanen Ibrox for å detaljene i kontrakten med den skotske seriemesteren. Dersom Flo består de medisinske testene, vil en overgang bli offentliggjort etter trening torsdag. Det vil si rundt 14-tiden.

- Flo er i avsluttende kontakt med Rangers, og det er lite som gjenstår, sier agent Gunnar Martin Kjenner til NTB.

Chelsea mottar ca. 165 millioner kroner for stryningen. Det er 90 millioner kroner mer enn tidenes nest dyreste nordmann, John Carew, kostet da han gikk fra Rosenborg til Valencia.

22,5 mill.

Flo får ca. 22,5 millioner kroner i årslønn i Rangers - og debuterer i søndagens hjemmekamp mot lokalrival Celtic.

Klubbene har i flere dager forhandlet om en overgang, men Chelsea insisterte på at Flo selv skulle be om å en overgang for å slippe å betale en lojalitetsbonus på rundt seks millioner til stryningen.

Chelseas daglig leder Colin Hutchinson sa mandag at klubben i prinsippet var enig med Rangers om en overgangssum.

- Rangers kan nå starte diskusjoner med Tore André, siden han nå har levert inn en søknad om å bli solgt, sa Hutchinson.

Knuser rekorden

Flo blir over dobbelt så dyr som det tidligere rekordkjøpet i skotsk fotball. I sommer ble nordmannens tidligere spisskonkurrent Chris Sutton solgt fra Chelsea til Rangers-rival Celtic for 80 millioner.

Søndag kan de to møtes til spissduell i Glasgow-derbyet.

- Flos presise avslutninger sammen med hans naturlige instinkt for mål gjør hans tilstedeværelse i 16-meteren dødelig. Med sitt talent og ferdigheter, kan Flo bli den mest spennende spilleren som noensinne har spilt på Ibrox stadion, skriver klubben på sin nettside.

Da er storspillere som Brian Laudrup, Paul Gascoigne, Graeme Souness, Ray Wilkins og Mark Hateley inkludert.

Vil ha Kanoute

For å erstatte Flo jobber Chelsea-manager Claudio Ranieri med å hente West Ham-spissen Frederic Kanoute, men med Rio Ferdinand på vei til Leeds for hele 242 millioner, er ikke West Ham særlig interessert i å selge flere av sine stjerner. Derfor har Chelsea fått avslag på et bud på 107 millioner kroner for franskmannen.
Flo har denne sesongen spilt fra start i kun fem seriekamper, men nordmannen har vært på banen i samtlige 14 kamper. I løpet av 711 minutter har stryningen scoret tre mål. Hans siste fulltreffer kom mot Coventry 21. oktober.

På landslaget har ikke Flo scoret siden 2-1-seieren over Latvia 9. oktober 1999.

Flere fakta finner du på Flos side i Ligaguiden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder