GLAD MATCHVINNER: Tor Hogne Aarøy feirer nedsablingen av LSK med Trond Fredriksen (t.v.), Anders Lindegaard og Enar Jääger. Foto: Scanpix

Aarøy om landslaget: - Orker ikke tenke på det

ÅLESUND (VG Nett) (AaFK - LSK 3-1) Tor Hogne Aarøy ble gårsdagens helt i Ålesund med to nettkjenninger mot Lillestrøm. Men landslaget orker han ikke å tenke på.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Av EINAR TROVÅG

- Spekulasjonene kan bare komme, og de kommer sikkert. Men det får andre ta seg av. Jeg orker ikke å tenke på det, sier Aarøy til VG Nett etter nedsablingen av Lillestrøm.

VG LIVE!Se høydepunkter fra hele runden

Aarøy ble tatt ut i Egil «Drillo» Olsens første landslagstropp i vinter, men måtte melde avbud ettersom samboeren ventet barn. Mot Sør-Afrika og Finland kom ikke den 204 centimeter lange spissen med, men etter to mål og en god kamp i dag er nok ikke Aarøys navn glemt.

VGTV:Henning Bergs reaksjoner etter kampen

- Det første målet mitt i dag skal Fredrik Carlsen ha æren for ene og alene. Det var han som begynte angrepet og kom til innlegg. Jeg bare satte ballen inn alene med keeper, mener Aarøy om 1-0-målet.

- Før 3-1 fikk jeg stå helt alene. Det var nok litt tilfeldig at det ble et innlegg i den situasjonen.

Eliteguiden:Les siste nytt fra norsk fotball

- Viktig 3-1-mål

Aarøy var svært fornøyd med lagets innsats, og ikke minst 1. omgangen.

- Vi spilte en veldig god kamp. Det ble produsert nok sjanser før pause til at kampen burde vært punktert. Og da Lillestrøm reduserte til 2-1 like etter hvilen, begynte vi å få nerver igjen. Derfor var det ekstremt viktig at vi fikk 3-1-målet.

Les også:

Berg klagde på været

Noen vil kanskje hevde spillet til AaFK før pause var det beste de har vist på Color Line Stadion, men for den høyreiste spissen er det vanskelig å sammenligne.

- Jeg går ikke rundt og husker tidligere kamper. Det får andre ta seg av, sier tomålsscoreren og smiler.

- Undervurdert

Trener Kjetil Rekdal var naturlig nok fornøyd med Tor Hogne Aarøys innsats, men «I» holdt beina godt plantet på jorda i sin karakteristikk av spissen.

Tabkonk 2009:

Tipp utfallet av Eliteserien og 1. divisjon

- Tor Hogne var avgjørende i dag, men han er ikke viktigere enn noen andre i klubben.

- Er han undervurdert?

- Ja det kan du si. Han kan langt mer enn å heade og har ett veldig klokt fotballhode. Men jeg tar ikke ut landslaget, det er det Egil som gjør.

VGTV:

Intervju med Kjetil Rekdal

Et fyrverkeri

Rekdal var naturlig nok fornøyd etter at lagets hans fullt fortjent slo Lillestrøm 3-1.

VG Debatt:

Diskuter norsk fotball

- 1. omgang var et fyrverkeri. Dessverre fikk vi ikke drept kampen før pause. 2-1-målet ga ny spenning, så det var svært viktig at vi fikk en ny scoring fort. Det ga ro i rekkene. Vi slo et topplag, og det er jeg selvfølgelig fornøyd med.

AaFK gjorde en rekke svake treningskamper i vinter, men med fem poeng på de tre første kampene i årets eliteserie har sunnmøringene gjort sin beste sesongstart på dette nivået noen gang.

- Vi har tatt fem poeng mot tre store norske klubber. På de ti siste kampene har vi sluppet inn ett mål i snitt, så vi har vært gode lenge nå. Jeg vil ikke ha ære for det, den må deles med spillerne, sier romsdalingen, som kom inn som redningsmann for AaFK i fjor høst.

PS: I år ser du alle kampene live på VG Nett.

Her finner du introduksjonstilbudet på 499 kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder