Morten Fevang (34) kan debutere for Norge

ULLEVAAL STADION (VG Nett) Alle Vålerenga-spillerne er vraket i Drillos skjebnetropp. Odds Morten Fevang (34) kan få sin landslagsdebut.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Drillo tok i dag ut troppen til bortekampene mot Makedonia (6. juni) og Nederland (10. juni). Kampene er svært avgjørende for utfallet i Norges VM-kvalifiseringsgruppe.

Vålerengas Martin Andresen, Kristoffer Hæstad og «Moa» Abdellaoue er vraket, mens Odds Morten Fevang og Simen Brenne er med. 34 år gamle Fevang kan med det få sin landslagsdebut i de kommende kampene.

- Morten Fevang har vært Odds beste spiller. Han har spilt veldig bra over lang tid. Jeg vet han er en gammel mann, men jeg synes det er riktig å ta med den type spillere, sier Drillo.

VGLive:Sjekk ut VGs «Best på børsen»-liste her!

Fevang får med seg Odd-kollega Simen Brenne i troppen.

- Simen Brenne har vært veldig bra. Han konkurrerte veldig tett med en Geir Ludvig Fevang. Det gikk på roller og at vi trenger en indreløper til i 4-5-1, og vi landet da på Simen, sier Drillo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOR NORGE: Morten Fevang. Foto: SCANPIX

VGTV:Se hele pressekonferansen her!

Andresen og Nevland ute

Slik begrunner Drillo vrakingen av Andresen:

- Martin var veldig bra mot Tyskland. Men han har vært skadet og operert, og er etter min mening ikke tilbake på det nivået han var. Jeg var på Ullevaal i går og registrerte at Fredrik Winsnes nå er bedre enn Martin, og det er grunnen til at han ryker ut. Han har fremdeles litt å gå på før han er på sitt beste, sier Drillo.

33 år gamle Winsnes var ikke forberedt på noe landslagscomeback.

- Om jeg skal være helt ærlig, trodde jeg nok at jeg var ferdig med landslaget nå. Laget spilte godt mot Tyskland (vant 1-0), og jeg regnet med at den gjengen som spilte der ville fortsette, sier Winsnes til adressa.no.

VG Debatt:
"Synes ikke det er så rart at Drillo tar med Fevang. Han har vært knallgod for Odd i år. Kunne vært artig å sett Hulsker på landslaget. Han er jo konge. Scorer jo bra og."
Diskutér uttaket her!

Henning Hauger er Drillos beste alternativ som anker i en 4-1-4-1-formasjon, nå som Andresen er ute. Det bekreftet han også på pressekonferansen. Drillo regner med at det blir formasjonen mot Nederland, men er mer usikker på hvordan oppstillingen blir mot Makedonia.

Også Erik Nevland er utelatt.

- Jeg har sett at han har startet kamper for Fulham, og det er bra. Det går på roller og hva vi trenger. Han var helt klart med i bildet, sier Drillo.

Tre keepere med

Drillo har tatt ut tre keepere: Både Jarstien, Opdal og Knudsen er med. Sjefen sa på pressekonferansen at Ola By Rise og Frode Grodås har hatt ansvar for keeper-uttaket.

- Så har jeg tatt ut de 18 utespillerne. Og de 15-16 første gikk greit, mens vi har brukt den siste tiden på å finne ut hvem nummer 17 og 18 skulle bli, sa Drillo, før han presenterte troppen.

- Og jeg begynner med keeperne. De har det jo vært skrevet så mye om. De skal visst være forferdelig dårlige, spøkte Drillo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PRESENTERTE TROPPEN: Egil Olsen monterer brillene før han leser opp hvilke spillere som er med til kampene mot Makedonia og Nederland. Foto: Scanpix

By Rise fikk raskt spørsmål om keeperdiskusjonen, og kontret med at også utespillerne hadde blitt diskutert.

- Men når det gjelder keepersituasjonen, har det jo blitt en veldig oppmerksomhet rundt den. Jeg synes det er stor forskjell på gode spillere som gjør dårlige prestasjoner innimellom, og de som gjør det over tid. For da kan det utvikle seg til et problem. Det har kanskje vært i grenseland i eliteserien i år, men vi er også sterke i troen på folk med stort potensial klarer å jobbe seg gjennom dette. Men vi ønsker ikke at eliteserien skal ha et varemerke som tabbeligaen, så jo færre store feil det blir på keeperplass, jo bedre, sier assistenttreneren.

Drillo er ikke bekymret for keepersituasjonen.

- Alle vi har med har stort potensial. Ikke minst Rune, som er yngst av disse. Jeg er sikker på at han kommer tilbake og blir en viktig brikke for Norge, sier Drillo til TV 2-sporten.

Iversen er med

FOR NORGE: Steffen Iversen. Foto: SCANPIX

Dette er ifølge NRK første gang Drillo tar ut Steffen Iversen i en landslagstropp. RBK-spissen var aldri inne i forrige Drillo-periode, og har heller ikke fått tillit i de tre første kampene etter comebacket.

- Han er i bra form, og jeg så ham mot Sandefjord. Da var han Rosenborgs beste. Nå var han ikke så god i går, men er helt klart på rett vei. Han virker kjapp i steget og er fotballklok; i tillegg til luftstyrken har han et godt blikk. Han er en kreativ fotballspiller som kan være viktig; enten som innbytter eller fra start. Men han må være i form for å starte på landslaget. Det er han på vei til nå. Ivers er mest aktuell i 4-4-2 eller 4-4-1-1, sier Drillo.

Skadeplaget Høgli ute

Som ventet ble Tom Høgli ikke med til kampene mot Makedonia og Nederland. Tromsø-spilleren har slitt med skader den siste tiden, og var ikke med da TIL vant 1-0 mot Lyn i går.

Dermed er det kun Jon Inge Høiland som er ren høyreback i troppen.

- Nå kan Tore Reginiussen også spille høyreback. Espen Ruud er vurdert, men spiller dessverre kant og ikke back i danske OB. Vi har jo også et par venstrebacker som kan flyttes over, sier Drillo til VG Nett etter uttaket.

Skjebnekamp

Drillo mener kampen mot Makedonia blir nøkkelkampen.

- Norsk fotball går ikke til grunne dersom vi ikke vinner, men vi kommer i alle fall ikke til VM. Får vi tre poeng mot Makedonia er sjansen for å klare playoff minst 50 prosent, sier Drillo til VG Nett.

Slik ser troppen ut:Keepere: Rune Jarstein, Håkon Opdal og Jon Knudsen

Forsvar: Trond Erik Bertelsen, Morten Fevang, Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen, John Arne Riise, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler

Midtbane/angrep: Simen Brenne, Daniel Braaten, John Carew, Christian Grindheim, Henning Hauger, Erik Huseklepp, Steffen Iversen, Morten Gamst Pedersen, Bjørn Helge Riise, Per Ciljan Skjelbred, Fredrik Winsnes

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder