SKAL UNDERHOLDE: Luis Oliveira Goncalvez' lag skal finne tilbake til sin underholdende afrikanske måte å spille fotball på. Foto: EPA

Skal underholde mot Mexico

Angola skal gjøre sitt beste for å redde Afrikas ære i dette mesterskapet. Og for å klare det skal de gjøre som vanlig - underholde og spille med glede.

  • Glen Bisset Eriksen

VG Nett Live:Mexico - Angola kl. 21.00

VM-Blogger:Angola-blogg

- Afrikanske lag spiller med lekenhet og glede, og angolerne er ikke forskjellig. Vi skal prøve å vise frem denne fotballen, for å presentere oss bra mot Mexico, sier Angolas trener Luis Oliveira Goncalves.

Skuffende åpning

De afrikanske lagene har skuffet stort resultatmessig så langt. Etter at alle fem lagene hadde spilt sin første gruppespillkamp, står de med totalt ett poeng.

- Det bekymrer meg, ja. Men vi er klar over afrikansk fotballs realitet. Den er i utvikling, men vi har fortsatt noen problemer, sier Goncalves, som for øvrig er den eneste treneren i VM som faktisk kommer fra Afrika.

Nervøse debuntanter

I åpningskampen mot den tidligere kolonimakten Portugal, var det tydelig at angolerne var preget av stunden. Til tross for at Portugal spilte en svak kamp utfra forventningene, endte det 1-0 til europeerne.

- Jeg håper vi ikke er like nervøse som i åpningskampen, men det er ikke lett for et lag som er i VM for første gang. Jeg håper vi klarer å spille den fotballen vi liker fra start i denne kampen, sier Figueiredo, foran skjebnekampen mot Mexico.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder