Liverpool scoret syv (!) og endte åtte år lang seierstørke i Champions League

FOTBALL

(Maribor – Liverpool 0-7) Liverpool scoret syv, tok sin første borteseier i Champions League siden 2009, og satte samtidig ny rekord.

Publisert: Oppdatert: 17.10.17 23:44

– Jeg vet at det så ut som Maribor ikke var spesielt gode, men det var virkelig vanskelig å møte oss i dag. Maribor er egentlig et godt lag, men de klarte ikke håndtere det høye presset vårt, sa Jürgen Klopp etter kampen.

Storkampen mellom Liverpool og Manchester United ble kanskje noe tannløs, men Liverpool hadde få problemer med å finne nettmaskene mot Maribor i Slovenia. 7-0-seieren er deres største bortseier noensinne i Champions League – i tillegg til den største borteseieren til noe engelsk lag.

VG Live: Vi fulgte målfesten – minutt for minutt!

– Vi trenger alt vi kan få av scoringer og resultater. Vi ser at dette er en jevn gruppe så her teller alt. Det så kanskje ikke ut slik i dag, men man kan fort slite i slike kamper om man ikke er 100 %, men i dag var vi veldige gode, oppsummerer Klopp.

Første siden 2009

Scoringer fra Liverpools dødelige angrepstrio Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Mohamed Salah, i tillegg til mål fra Alex Oxlade-Chamberlain og Trent Alexander-Arnold sørget for deres første seier i årets Champions League-gruppespill.

Det var ikke bare årets første – det var deres første siden 2014 (2-1 mot Ludogorets), og det var i tillegg deres første på bortebane siden 2009, da Debrecen ble hakket for små (1-0). For å sette det i perspektiv:

2009 var året Cristiano Ronaldo forlot Manchester United til fordel for Real Madrid, og det samme året Barack Obama ble tidenes første afroamerikanske president i USA.

Jürgen Klopp fikk satt en effektiv stopper for en åtte år lang seierstørke på bortebane i den gjeve klubbturneringen. Det var aldri noen som helst tvil om hvor poengene skulle ende.

– Vi fremsto rutinerte. 7–0 er veldig bra, men for å være ærlig er jeg nesten fristet til å feire det høye presset vårt mer enn målene, sier Klopp.

Anført av trioen Salah, Firmino og Coutinho, gjorde Liverpool nærmest som de ville på Ljudski vrt Stadion.

Holdt lekestue

Det tok ikke Firmino mer enn drøye fire minutter å åpne ballet. Han hadde få problemer med å omsette et Salah-innlegg om til scoring. Ni minutter senere var det Coutinhos tur, da han bredsidet et James Milner-innlegg i mål.

Fikk du med deg? Barcelona har ikke gitt opp Coutinho

Etter 20 minutter skulle Firmino gjengjelde tjenesten til Salah. Brassen vant ballen høyt i banen, spilte fri Salah som var nådeløs alene med keeper.

Fem minutter før pause satte Salah inn sitt andre for dagen, etter et vakkert angrep med Coutinho og Alberto Moreno som grovarbeidere.

Kampen var død lenge før pause, og Maribor hadde absolutt ingenting å by på. Men Liverpool hadde fortsatt mer å komme med. Etter 54 minutter scoret Firmino sitt andre, denne gang med hodet, etter et vakkert innlegg fra Coutinho. Helt på tampen scoret Alex Oxlade-Chamberlain sitt første mål for klubben etter Deadline Day-overgangen fra Arsenal, og bare minuttet etter fastsatte Trent Alexander-Arnold sluttresultatet til 7–0.

– Jeg synes det var en god kamp. Vi gjorde det bra, det var et viktig resultat for oss, og vi må fortsette å se fremover, sier Salah etter kampen.

Mer Liverpool-magi: Rundspilte og ydmyket Arsenal

De ga seg altså ikke før de hadde puttet syv baller bak Jasmin Handanovic, som for øvrig er fetter av Inter-keeper Samir Handanovic.

I kveld kunne nok ikke engang Inter-målvakten ha stoppet den lekne frontrekken til Liverpool. Det ble en overlegen seier for Klopp & co., etter å ha åpnet gruppespillet med uavgjort mot Sevilla og Spartak Moskva.

Liverpool, som har blitt omtalt som «herlige, håpløse Liverpool», hadde ingenting håpløst over seg denne tirsdagskvelden. Håpløsheten var det motstanderne fra Slovenia som sto for.

Så du denne? Klopp slutter om han mister troen

PS! Det andre oppgjøret i gruppe E mellom Spartak Moskva og Sevilla endte med en overlegen Spartak-seier. Idet vi er halvveis i gruppespillet, inntar Liverpool tabelltoppen, foran Spartak.

PS 2! Det ble en god aften for de engelske lagene i Champions League. Liverpool gjorde jobben, Manchester City vant toppkampen mot Napoli, og Tottenham tok poeng mot selveste Real Madrid.

Her kan du lese mer om