Mata avgjorde på overtid

AVGJORDE: Her sender Juan Mata Stamford Bridge til himmels med sin 2-1-scoring. Foto: Afp

Chelsea vant etter grovt offsidemål

(VG Nett) (Chelsea-Wigan 2-1) Wigan har all mulig grunn til å føle seg snytt, mens Chelsea fortsatt kan drømme om Champions League-spill.

Artikkelen er over syv år gammel

På papiret en enkel oppgave for et Chelsea-lag som endelig har fått vind i seilene: Semifinale både i FA-cupen og i Champions League, mens man også har fått kontakt med Spurs og Arsenal i kamp om tredje- og fjerdeplassen på tabellen.

Med Spurs' poengtap borte mot Sunderland tidligere på lørdagen skulle Wigan beseires på Stamford Bridge for å knipe ytterligere inn på avstanden, og hjemmelaget gjorde det de skulle - men seieren satt langt inne for blåtrøyene.

God Al-Habsi

Chelsea var nærmest scoring i første omgang, men de klarte ikke overliste en meget godt Ali Al-Habsi i Wigan-målet.

VG LIVE: Fyldig kampreferat her

Jakten på en scoring fortsatte i andre omgang, og 28 minutter før slutt fikk endelig Chelsea hull på byllen. Målet skulle riktignok aldri vært tellende. Målscorer Branislav Ivanovic sto i offside da innlegget ble slått. Han var også i offside da Didier Drogba stusset ballen ned til ham. Det så Wigan-spillerne, men protestene nådde ikke frem.

TRE POENG: Roberto Di Matteo tok tre nye poeng i Premier League. Foto: Ap

Avgjorde på overtid

Åtte minutter før slutt utlignet gjestene. Mohamed Diame motok ballen like utenfor 16-meteren, dro ballen med seg forbi en Chelsea-forsvarer og banket ballen ned i hjørnet.

Wigan var også nære å ta ledelsen minuttet etter, men ingen nådde frem da Moses slo inn fra venstre.

Deretter tok Chelsea over, Fernando Torres satte opp Salomon Kalou. Innbytterens avsluttning gikk i nettveggen, og det gikk mot poengdeling på Stamford Bridge.

Men på overtid avgjorde Juan Mata. Didier Drogba fant Fernando Torres, spanjolen traff godt på volley, men stolpen sto i veien. På returen var Mata på rett plass til rett til, og løp ballen i mål.

Dermed tok Chelsea tre viktige poeng i kampen om en Champions League-plass, og er nå kun tre poeng bak Tottenham på tredjeplass og to poeng bak Arseanl, som møter Manchester City i morgen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder