SJEFEN OVER ALLE SJEFER: Denne grafikken viser de tydelige forbedringene for Liverpool etter Kenny Dalglish sitt inntog i klubben. Foto: Scanpix. Grafikk: Tom Byermoen

Tallene som viser «King Kenny»s Liverpool-forvandling

Supportersjefen: - Et godt eksempel på hvor mye en manager har å si

(VG Nett) Kenny Dalglish (60) står foreløpig uten jobb neste sesong, men kun Sir Alex Ferguson (69) kan vise til et bedre poengsnitt av Premier Leagues managere denne sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det viser grafikken over som VG Nett har laget tre serierunder før slutt i Premier League.

På 15 Premier League-kamper har Dalglish sanket inn 30 poeng - kun gulljagende Chelsea kan vise til en bedre statistikk siden midten av januar.

VG Nett-leser:King Kenny er den eneste jeg stoler på som manager.Diskuter her!

- Kenny har klart å samle klubben. Han tok ansvar fra dag én og har skapt en egen glød og en vinnerkultur hvor alle kjemper til siste slutt, sier formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Christian Møller, til VG Nett.

Snudd på hodet

Anfield-klubben fikk en katastrofal start på sesongen med ligacupexit mot Northampton og bunnstrid i Premier League. En periode lå laget nest sist på tabellen under ledelse av Roy Hodgson, og i styrerommet var det stort sett konstant bråk rundt klubbens omstridte eiere.

Etter at John W. Henry tok over kontrollen over klubben, og Dalglish ble hentet inn som manager, har Liverpool nok en gang blitt en klubb å regne med på balløya.

Statistikken viser at kun Chelsea har sanket flere poeng enn Liverpool i Premier League i Dalglish-perioden. Veteranen kan vise til to poeng i snitt - noe som holder til andreplass på formtabellen ett poeng foran Manchester United og tre foran Arsenal. Kun Sir Alex Ferguson kan vise til et hårfint bedre poengsnitt som manager enn Dalglish denne sesongen.

SUKSESS: Kenny Dalglish. Foto: AP

Les også: Hodgson ut mot Liverpool-fansen

- Kenny har fått maks ut av en tropp som også har slitt med skader. Men der Hodgson ofte unnskyldte seg og sa stallen ikke var god nok, klager aldri Dalglish. Han sier alle de riktige tingene hele veien. En stor leder, mener Møller.

Solgte Torres

Noe av det første som skjedde på Anfield etter Dalglish-ansettelsen var salget av Fernando Torres og Andy Caroll og Luis Suarez' ankomst.

Statistikken fra England viser at Liverpool scoret 1,2 mål per kamp i snitt med Fernando Torres i troppen. Nå viser tallene uten spanjolen nøyaktig ett mål mer per kamp i snitt.

VG LIVE: Følg Fulham - Liverpool mandag fra 21.00!

- Bortsett fra det, er det stort sett det samme laget som Hodgson hadde til rådighet. Det er morsomt å se hvordan han har fått til så mye uten egentlig å bruke penger. Dette er et utrolig godt eksempel hvor mye en manager kan ha å si, mener supporterlederen.

FORNØYD: Supporterleder Pål Christian Møller. Foto: Aftenposten

Med én kamp mer spilt tok Liverpool seg i helgen forbi Tottenham og ligger nå på femteplass sju poeng bak Manchester City. Klubben som er regnet som en av «de fire store» er tilbake helt i toppen neste sesong, mener Møller.

Les også: Dalglish kan få toårskontrakt i 60-årsgave

- Hvis vi hadde hatt Dalglish hele sesongen, tror jeg vi hadde blitt blant de fire beste, men utgangspunktet fremover er veldig bra. Forsterker de troppen der det er nødvendig, mener jeg helt klart vi er med i toppen.

Tror Kenny får bli

Liverpool-fansen krever at klubbledelsen forlenger kontrakten med Anfield-legenden, men Møller tror ikke det ligger noe dramatikk bak at eierne drøyer med Dalglish-kontrakten.

- Det vil ikke være mulig for dem å ansette noen andre hvis Dalglish selv vil fortsette. Det vil være et særdeles uklokt valg. Han får fortsette, tror Møller.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder