KAN GÅ I SVART: Dersom du er Canal Digital-kunde og har betalt for TV2 Sport, kan du bli nødt til å logge deg på nett for å få sett neste oppgjør mellom eksempelvis Molde og Tromsø. Foto: NTB Scanpix

Canal Digital-kunder kan miste TV2 Sport i sommer

Canal Digital: - Framstår som helt ulogisk at TV2 nå skal heve avtalen

TV2: - Rart Canal Digital ikke er mer opptatte av sine seere

(VG Nett) Når eliteserien sparkes i gang igjen 24.juni kan du som Canal Digital-kunde allerede ha mistet signalene til TV2 sport.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Dette er en trist dag for norsk fotball, oss og for norske supportere, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen hos Canal Digital Norge til VG Nett.

Canal Digitals kabel-TV sine kunder har i dag mottatt en epost fra selskapet som forteller at signalene til TV2 Sport snart kan bli borte. Det har fått mange til å reagere, og flere har sendt frustrerte meldinger til VG Nett.

Bakgrunnen for TV2 har hevet distribusjonsavtalen sin på TV2 sport med Canal Digital. Bakgrunnen er at TV2 mener Canal Digital har priset TV2 Sport for lavt ut til kundene.

- Helt ulogisk

For de kundene som abonnerer på TV2 Sport, kan dette innebære at kampene som går på TV2 Sport ikke lenger blir tilgjengelig. De tre ukentlige toppkampene, som går på Max, TV2 Zebra og hovedkanalen, blir uberørt.

- Vi har jo alltid sendt eliteserien, og har hatt et samarbeid med TV2 i seks år. Det framstår som helt ulogisk at de nå skal heve den avtalen, bare måneder før årets eliteserie er over, sier Pettersen.

Canal Digital distribuerer eliteseriekampene ut denne sesongen - deretter er det Canal Plus som overtar.

ADVARTE KUNDENE I DAG: Kenneth Tjønndal Pettersen hos Canal Digital. Foto: Canal Digital

Bestrider avtalehevingen

Pettersen hos Canal Digital forteller at årsaken til striden mellom hans selskap og TV2, er at Canal Digital 1. mai i år satte ned prisen på TV2 Sport fra 169 til 70 kroner.

- I samme tidsrom satte konkurrentene også ned prisen på TV2 Sport, men da i en tvunget kombinasjon med kanalpakken TV2 Barclays Premier League til 249 kroner, sier Pettersen. Han forteller videre at Canal Digital ikke ønsket å innføre en slik tvunget kombinasjon, og lanserte heller en løsning hvor engelsk og norsk fotball ble tilbudt som to enkeltprodukter. Totalprisen ble ifølge Pettersen likevel den samme som hos konkurrentene.

- Det fremstår som rimelig spesielt at TV 2 Sport verdsettes til null kroner i en tvunget kombinasjon med engelsk fotball hos andre aktører, mens vi som prissetter produktet blir straffet fordi prisen ut til kundene er for lav. Vi bestrider derfor denne hevingen, sier han.

Pettersen har et håp om at partene kan komme til en løsning før eliteseriefotballen ruller i gang igjen.

- Jeg har et lønnlig håp. Men situasjonen er jo såpass alvorlig at vi har valgt å gå ut med varsel til kundene våre i dag, sier han.

Selv om TV2 Sport skulle gå i svart for Canal Digital-kundene i sommer, skal det likevel være mulig å få sett hver hele runde i eliteserien ut året, uten ekstra kostnad. Kundene får tilgang til eliteserien på nett-TV fra Canal Plus inkludert i abonnementet, og kan få sett kampene der uten ekstra kostnad.

MÅTTE TA GREP: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy forteller at TV2 måtte heve kontrakten med Canal Digital. Foto: TV2

Aksepterer ikke avtalebrudd

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy hos TV2 håper i likhet med Pettersen at ting løser seg før 24. juni - men vil ikke vurdere oddsen for at det skjer.

- Canal Digital har misligholdt avtalen med TV2 når det gjelder den kanalen som er omtalt. Det har vi vært nødt til å slå ned på, sier Indrøy til VG Nett.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags punkter i kontrakten han mener Canal Digital har brutt, men understreker at TV2 ikke kan ha det slik at man kan gå vekk fra deler av en avtale som er inngått.

- Det aksepterer vi ikke, sier han.

Indrøy beklager at det er seerne som blir rammet av uenigheten mellom TV2 og Canal Digital.

- Vi jobber jo hver dag for at kanalene våre skal nå ut til så mange som mulig, men vi blir også nødt til å ivareta våre egne interesser, sier han.

Kommunikasjonsdirektøren innrømmer at han er overrasket over at Canal Digital velger å gjøre dette.

- Det er rart de ikke er mer opptatte av sine seere, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder