SKADET: En kneskade setter RBK-spiss Matthias Vilhjalmsson ut av spill for resten av sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Rosenborgs poengkonge mister resten av sesongen

Ingen har levert flere målpoeng for Rosenborg enn Matthías Vilhjálmsson (30) i år. Men nå har han spilt sin siste kamp for sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg kan bekrefte at jeg er ute resten av sesongen med en kneskade. Det er så typisk, midt i min karrieres beste sesong, skriver islendingen på Instagram.

Han pådro seg en kneskade under en treningskamp mot Strindheim tirsdag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Vilhjálmsson har scoret syv mål og slått fire målgivende pasninger i seriesammenheng for Rosenborg denne sesongen. Det gjør ham til klubbens poengkonge i Eliteserien, ett poeng foran Nicklas Bendtner.

Bendtner høster ros: – Han ser glad og god ut

Regner man med cupen har Villhjálmsson scoret hele 15 mål for RBK denne sesongen.

– Det er klart jeg er lei meg, men jeg har bestemt meg for å se positivt på situasjonen. Jeg skal bygge meg opp igjen og bli enda sterkere, sier Vilhjálmsson til RBK.no.

Trønderklubben opplyser at angrepsspilleren skal gjennom ytterligere undersøkelser før man vet om det blir operasjon og nøyaktig hvor lenge han blir ute.

Her er tre av Vilhjálmssons 15 mål for RBK denne sesongen:

Mathisen: – Mer sårbare

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener fraværet av Vilhjálmsson kan bli en utfordring for Rosenborg, som har et tøft kampprogram denne høsten, med seks gruppespillskamper i Europa League i tillegg til Eliteserie-innspurten.

– Dette gjør Rosenborg mer sårbare. Styrken deres har vært bredden, men nå mister de sin mest anvendelige spiller. Hvis Bendtner blir skadet eller må stå over noen kamper i Europa, så har de ikke en spiss like bak som er nesten like god. Da ser det plutselig veldig mye tynnere ut, sier Mathisen.

Les også: Tror RBK-helten kan bli solgt for 100 millioner

– Først og fremst er det veldig synd på Matthías selv, for han har vært i sitt livs form denne sesongen og virkelig vist at han har mye å bidra med. Han kommer selvfølgelig til å bli savnet veldig sårt, sier fotballeksperten.

Helland hyller Bendtner-scoring:

Rekdal: – Blir et voldsomt kjør

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er ikke altfor bekymret for Rosenborg. Han mener klubben først er i trøbbel dersom Bendtner skulle bli skadet.

– Skulle det skje noe med ham også, så kan det bli tynt, men foreløpig bør de klare seg greit. Vilhjálmsson har vært en meget viktig spiller for Rosenborg, men heldigvis har Bendtner vist en fin stigning, sier Rekdal.

Rosenborg har et forsprang på seks poeng i toppen av Eliteserie-tabellen. Det skal de prise seg lykkelige for, mener den tidligere Vålerenga-treneren.

– De skal være glad de har en såpass stor luke, for det blir tøffe kamper i Europa. Det blir et voldsomt kjør, spesielt hvis flere spillere skader seg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder