Spania knuste Italia: Fantast-Isco!

(Spania – Italia 3-0) Spania er så godt som klare for VM etter å ha kjørt over Italia i gigantmøtet hjemme på Santiago Bernabéu.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Real Madrid-yndlingen Francisco Román Alarcón Suárez – eller bare Isco – ble den store helten:

13 minutter var spilt da han skrudde et frispark forbi en ikke veldig imponerende Gianluigi Buffon (i sin 170. landskamp), og fem minutter før pause vrikket Isco seg karakteristisk løs fra Marco Verratti og venstrebeinskjøt ballen helt inne ved stolperoten.

Fikk du med deg? Forsvarer rivalen

– Isco hadde en fantastisk kamp. Han var også veldig god defensivt. Isco er fantastisk med ballen, men har vært nødt til å forbedre seg uten og det har han virkelig gjort de siste årene, sier Spania-sjef Julen Lopetegui på pressekonferansen.

Spania dominerte stort da Italia tapte for første gang på 56 kamper i kvalik-sammenheng. Forrige gang vant Frankrike 1-0 høsten 2006, denne gangen ble det mye styggere tall; 14 minutter før slutt kom kaptein Sergio Ramos – av alle – farende og slo inn fra høyre, til innbytter Alvaro Morata, som enkelt kunne dytte inn det tredje spanske målet.

1-0: Gianluigi Buffon strekker seg så lang han er, men det holdt ikke, det gikk for sakte, Iscos frispark sendte Spania i ledelsen allerede etter 13 minutter. Foto: PAUL WHITE, AP

Dermed er spanjolene tre poeng foran Italia når tre runder gjenstår. Spania har Liechtenstein borte og Albania hjemme, begge ser ut som enkle seire. Og selv om det er mulig å tape i Israel i den siste kampen, har Spania også et kjempeforsprang med en målforskjell på «pluss 21» mot Italias «pluss 11».

Spania dominerte verdensfotballen fra 2008 til 2012, med to EM- og en VM-triumf, men etter et fornedrende VM i 2014 og et skuffende EM i 2016 har Lopetegui fått jobben med å bygge opp ny spansk slagkraft.

Les også: Island dummet seg ut

Det er han i ferd med å klare, med mange av de samme som herjet for noen år siden. Det var faktisk hele seks av de ti utespillerne fra EM-finalen mot Italia i 2012 (4-0) som startet denne kvelden også; stopperne Gerard Piqué og Sergio Ramos, venstreback Jordi Alba, Sergio Busquets, Andrés Iniesta og David Silva.

Igjen fremsto Spania som et offensivt balltrillende monster, nærmest uten spiss, med Manchester Citys David Silva i den rollen. Real Madrid-duoen Marco Asensio og Isco er den nye spanske vinen. De driver rundt med all sin kreativitet, noe av de mest spennende fotballverden har å by på akkurat nå, med Isco i en egen klasse, og det vil ta litt tid før Matco Verratti glemmer såletunnelen han ble utsatt for.

KONGEN AV MADRID: Real Madrids Isco jubler sammen med Santiago Bernabéu etter å ha satt inn Spanias andre mål. Foto: AP

Italia hadde et par store muligheter, men Spania som bestemte det meste. Italienerne må høyst sannsynlig gjennom et playoff mot en annen puljetoer, dersom det skal bli VM-spill i Russland neste sommer.

– Vi ga dem noen muligheter og kom 2-0 under etter deres to første skudd på mål. Før det andre målet hadde vi den beste sjansen fra åpent spill (Belotti-heading). Akkurat nå er vi menneskelige, Spania litt mindre menneskelige, sier Italia-sjef Giampiero Ventura til Rai Sport og påpeker at det bare er å reise seg igjen i neste kamp: – Det holder ikke hvis en kamp tar fra oss selvtilliten, og jeg kan ikke tro at det er slik.

PS! New York City FC's David Villa kom inn like før slutt, til sin 98. landskamp, etter å ha vært ute i tre år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder