SKUFFELSEN: Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Axel Witsel viser sin skuffelse etter EM-exiten mot Wales. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

De Bruyne til VG: – Vi var naive

LILLE (VG) (Wales-Belgia 3-1) Midtbanestjernen Kevin De Bruyne (25) tok seg tid til å sette ord på skuffelsen etter kvartfinaletapet mot Wales.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Belgia fikk starten de trengte, og tok fortjent ledelsen da Radja Nainggolan banket inn 1-0-målet etter forarbeid av De Bruyne og Eden Hazard. Da var det spilt 13 minutter på Stade Pierre Mauroy i Lille, og det luktet belgisk kontroll lang vei.

Men så slapp laget Wales inn i kampen, og det var fortjent at Ashley Williams headet inn utligningen før pause. I andre om gang sørget Hal Robson-Kanu og Sam Vokes for 3-1 til waliserne, og semifinale mot Portugal. Belgierne må reise hjem.

Klubbløse Robson-Kanu sendte Belgia ut av EM med frekk scoring

– Var det overraskende at Wales kom tilbake etter kjempestarten dere fikk?

– Nei, det var vel egentlig ikke overraskende. De har et godt lag, og en fin moral. Så gjorde vi noen stygge feil, og i 2. omgang synes jeg vi var naive, sier De Bruyne til VG.

Mens lagkamerat Thibaut Courtois gikk til angrep på trener Marc Wilmots taktiske vurderinger, så var De Bruyne mer diplomatisk:

– Vi ga fra oss initativet i de siste 20 inuttene 1. omgang, og lot Wales ha ballen mye. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, og de var bedre, mener De Bruyne.

Wales «tok en Island» etter triumfen

Manchester City-stjernen, hentet fra Wolfsburg for svimlende 55 millioner pund sist sommer, ser på Wales som en reel kandidat til å ta EM-gull. Noe som vil være en gedigen sensasjon. Semifinalen mot Portugal i Lyon spilles førstkommende onsdag.

– Det er klart de kan vinne. Alle lagene som har kommet seg til semifinale kan det. Dessverre er ikke vi et av de lagene, sier en skuffet de Bruyne før han slukøret går i den belgiske spillerbussen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder