FERDIG I CELTIC: Ronny Deila takker for seg når den skotske serien avsluttes 15. mai. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Agent Tore Pedersen: – Ronny kunne ha fortsatt hvis han ville

Hevder støyen i skotsk presse ødela fokuset i Celtic-jobben

Ifølge Ronny Deilas agent, Tore Pedersen, valgte nordmannen selv å avslutte Celtic-karrieren.

  • Morten Stokstad

«Celtic Football Club kan i dag meddele at manager Ronny Deila har bestemt seg for å forlate klubben etter sesongen», meldte den skotske klubben på sine hjemmesider onsdag formiddag.

Les også: Celtic-sjef om Deila: – Flott fyr med sterke verdier

Agenten: – Har ikke fått sparken

Tore Pedersen sier at 40-åringen selv følte at nok var nok, og at det negative fokuset i skotsk presse og omgivelsene rundt klubben gjorde det nesten umulig å gå på en ny sesong.

AGENT: – Ronny kommer til å få både interessante og uinteressante tilbud, sier Deila-agent Tore Pedersen. Foto: Fredrik Solstad VG

– Han har ikke fått sparken. Ronny kunne ha fortsatt hvis han ville. Han har kommet frem til at denne avgjørelsen er til det beste både for han og klubben. Støyen fra pressen tar fokuset bort fra det han mener bør være fokus. Nemlig det daglige arbeidet i klubben, sier Tore Pedersen til VG.

Den tidligere landslagsspilleren vil ikke si noe om Deilas sluttavtale i Celtic. Heller ikke om hvilke tanker han har rundt fremtiden.

– Det har han ikke tenkt på. Nå fokuserer han på å avslutte med stil i Celtic. Forhåpentligvis vinner han nok et seriemesterskap. Hvis du ser på statistikken hans i Celtic, så er ikke den dårlig. Den er helt på høyde med forgjengernes, påpeker Pedersen.

Skuffende innsats mot blant annet Molde i Europa, semifinaletap for Ross County i ligacupen og ikke minst nederlaget for den gamle erkerivalen Rangers i søndagens FA-cup, har forverret Deilas status kraftig.

Les også: Deila om Glasgow-livet: – Som å leve i en gullfiskbolle

– Forventningene i Celtic er urealistiske

Men Tore Pedersen påpeker at arbeidsvilkårene til en Celtic-manager i 2016 er langt verre med tanke på klubbens økonomiske situasjon sammenlignet med den finansielle utviklingen i engelsk fotball.

– Forventningene i Celtic er urealistiske. De selger de beste spillerne, og har ikke råd til å hente spillere fra en liga som engelsk Championship. Det utgangspunktet gjør det vanskelig å kombinere med Champions League-deltagelse. Man konkurrerer med klubber som Rosenborg på spillere.

Les også: Norske Celtic-fans fleipet med at de var fra Sverige...

Ronny Deila har foreløpig ikke respondert på VGs henvendelser. I en uttalelse i pressemeldingen fra Celtic, sier telemarkingen:

– Klubben må komme først, og i stedet for at jeg er i fokus, kan kanskje laget og klubben være fokuset nå som vi går inn i denne viktige avslutningen på sesongen.

– Han er ved godt mot. Han har enormt lyst til å vinne serien og gleder seg til de fem siste kampene. Han har hatt to fine år og har trivdes godt. Nå setter han klubben foran seg selv. Det har blitt så massivt press fra media og omgivelsene at det hadde blitt vanskelig å fortsette. Det er et stort steg fra Drammens Tidende til en hissig skotsk presse, beskriver Tore Pedersen, som tror Deila snart vil være tilbake i ny jobb – hvis han ønsker det.

– Jeg er sikker på at Ronny kommer til å få både interessante og uinteressante tilbud.

Husker du denne? Sjekk Deilas vei mot Godset-gull

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder