BITTER SEIER: Wales-stjernen Aaron Ramsey leverte to målgivende pasninger mot Belgia, men fikk også et gult kort som gjør at han mister semifinalen i EM. Foto: Darren Staples Reuters

Eksperter raser mot stjernens suspensjon: – Forbanna tull

Aaron Ramsey (25) er EMs assistkonge. Men på grunn av to gule kort på fem kamper er han suspendert i semifinalen mot Portugal.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ramsey fikk sitt andre gule kort i EM for en hands i seieren mot Belgia, da Arsenals midtbanespiller storspilte og leverte to assists. Han har flest målgivende pasninger (4) av alle spillerne i EM, sammen med Eden Hazard, men Wales må klare seg uten sin nest største stjerne i den historiske semifinalen mot Portugal. Det får det til å koke blant fotballeksperter på Twitter.

Les også: De Bruyne til VG: – Vi var naive

– Fullstendig galskap

– Utestengt i en semifinale i EM for to gule kort på fem kamper. For noe forbanna tull, skriver tidligere TV 2-ekspert Per-Jarle Heggelund.

– To gule kort på fem kamper burde ikke føre til utestengelse, skriver Times-profilen Oliver Kay.

– Spillere som mister den største kampen i sitt liv på grunn av to mindre forseelser på fem kamper, er fullstendig galskap, melder taktikk-guru Michael Cox.

Ramsey var tydelig oppgitt da han pådro seg det gule kortet. Han dro drakten opp foran ansiktet og innså umiddelbart hvilken konsekvens kortet kom til å få.

– Jeg føler virkelig med Aaron. Han har vært strålende og en av de beste spillerne i turneringen. Han er nedbrutt, sier Wales-trener Chris Coleman.

VG-kommentar: Derfor skal vi hylle Gary Speed i dag

– Virkelig skuffet

Selv venter Ramsey fortsatt på at det skal gå opp for ham at semifinalen ryker.

– Jeg har ikke innsett det helt ennå. Det kommer nok i morgen (i dag). Men jeg får være med der og støtte de andre guttene, sa Ramsey ifølge Aftonbladet da han etter en god stund kom ut og møtte pressen.

– Det var en form for naturlig reaksjon og jeg visste med en gang at det var gult kort. Jeg er virkelig skuffet. Nå må vi slå Portugal. Jeg er sikker på at det kommer til å synke inn før den tid at jeg ikke får spille, men jeg skal støtte laget mitt, heie på dem, sa Ramsey ifølge BBC.

Lest denne? Courtois i strupen på egen trener etter EM-fiasko

Mannen med det blekede håret kan trøste seg med et lass av skryt dagen etter en av hans største fotballtriumfer. Den franske avisen L'Équipe er blant de som har kåret Ramsey til banens beste spiller i kvartfinalen mellom Wales og Belgia. Han får 8/10 på børsen til den anerkjente avisen.

– Gjennomførte en ekstremt god kamp. Aktiv både i gjenvinningen og med ballen i beina, klarsynt, og leverte to målgivende pasninger. Dessverre mister han semifinalen, skriver L'Équipe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder