REAGERTE: Fotballkommentator Kenneth Fredheim reagerte da Mimir Kristjansson, nyhetssjef i Klassekampen, tvitret at England-fans fortjener bank. Foto: VG / CANAL +

TV-profilen raser etter journalist-tweet: – Blir rett og slett målløs

Skrev at England-fans fortjener bank

Klassekampen-journalisten: Sleivete

Mimir Kristjansson, nyhetssjef i Klassekampen, fikk Twitter til å koke da han skrev at England-fans fortjener bank etter opptøyene som har preget de første EM-dagene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«England fortjener å miste poeng og fansen deres fortjener vel egentlig å bli banka opp. Dette blir et bra EM!», skrev den profilerte journalisten på Twitter.

Kristjansson innrømmer at han ikke burde formulert seg på den måten.

– Det er 100 % sleivete, sier Kristjansson til VG, men han ønsker ikke å legge seg helt flat, ettersom han mener folk burde skjønne at han ikke mener at noen burde bli banket opp.

Bakgrunn: Tribunebråk etter kampslutt
Bakgrunn: Krigsscener før Englands EM-åpning

– Reiser fra land til land og lager helvete

Han presiserer:

– Jeg håper inderlig at alle forstår at jeg ikke mener at noen fotballfans, uansett hvilket land de kommer fra, burde bli banket opp. Men når det er sagt, er det noe galt med den engelske fotballhooliganismen. De reiser fra land til land og lager helvete. Det begynte jo lenge før mesterskapet startet. De klarer å koke ihop en stemning der de skal kunne banke hvem de vil. «Hooligan» er et engelsk ord, så enkelt kan det sies.

Kenneth Fredheim, som kommenterer Norges landskamper for MAX, var blant de som reagerte på Twitter-meldingen. «EMs pinligste og mest smakløse tweet er avlevert. Det var kvinner og barn blant supporterne som ble angrepet», skrev Fredheim.

– Det er pinlig og smakløst, rett og slett. Jeg klarer nærmest ikke å ta det seriøst. Når en person som antas å vite ords betydning, får seg til å skrive noe så dumt, synes jeg det er verdt å kommentere det. Han er ikke hvem som helst. Man blir nesten litt målløs. Det å antyde at fotballfans på noe som helst plan fortjener å bli banket opp... Jeg blir rett og slett målløs, sier Fredheim til VG.

– Gjør det eneste fornuftige

Han tillegger:

– Det er så dumt at jeg hadde prøvd å slette den med en gang hvis jeg hadde meldt noe sånt på Twitter. Han gjør det eneste fornuftige ved å innrømme at det var dumt. Det er ærlig nok. Det er realt og det eneste man bør gjøre da.

Kristjansson reiser søndag til Frankrike for å dekke det islandske landslaget for Klassekampen. Islendingene EM-debuterer mot Portugal på tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder