VIFS REDNINGSMANN: Tor Olav Trøim på vei ut fra et møte i Vallhall i mai der han informerte spillere og ledelse om sine tanker for Vålerenga fremover. Foto: Frode Hansen

VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

Tor Olav Trøim (53) forklarer nok en storsatsing i Vålerenga med et stort ønske om at Oslo-klubben igjen skal nå toppen av norsk fotball og gjøre byens innbyggere stolte.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over tre år gammel

Etter å ha vurdert frem og tilbake og rådført seg med en rekke personer bestemte Trøim seg tidligere i sommer for å si ja til nok en gang å åpne lommeboka for VIF.

Det åpnet dørene på Valle for den tidligere Strømsgodset-duoen Erik Espeseth og Ronny Deila. Alle i Vålerenga-systemet er klare på at storsatsingen hadde vært helt umulig uten Trøims bidrag og engasjement.

Bakgrunn: «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

53-åringen er for tiden i Canada på jobbreise og ikke tilgjengelig for noe intervju. I en kort e-post til VG innleder Trøim å takke for vår henvendelse før han presiserer at han «ikke har noe ønske om fokus rundt sin egen person i denne sammenhengen».

Så skriver han videre:

– Jeg har bare et stort ønske om at Vålerenga igjen skal bli et topplag bygd på et solid, langsiktig fundament skapt gjennom hardt arbeid av en dyktig ledelse, ansatte og spillere og ikke minst backet av gode samarbeidspartnere. Målsettingen må være at hele Oslo skal bli stolte og følge at de «eier» litt av Vålerenga.

Endret kurs

Den London-bosatte investoren har brukt utallige millioner på å dekke underskudd og bidra til spillerkjøp i Vålerenga de siste årene, men velger nå en noen annen kurs når satser på å bygge opp en administrasjon som skal skape bærekraftig økonomi, styrke den sportslige ledelsen og øke fokuset på talentutvikling.

ENGASJERT: Trøim under VIF-LSK forrige sesong. Foto: Jørgen Braastad

Dette varslet han til VG allerede i mai, men det har tatt tid å få plass de rette folkene i diverse roller. Denne uken løste mye seg da både Erik Espeseth og Ronny Deila signerte.

– Skal han være en investor som får effekt av investeringene måtte det gjøres et løft, sa trener Kjetil Rekdal tidligere i uken.

– Vi har bare møttes én gang, men han har imponert meg veldig. Han er veldig folkelig, ydmyk, trygg på seg selv og har en sterk lojalitet. Det var noe av det viktigste for meg, sier Ronny Deila – Vålerenga-trener fra 1. januar 2017.

Rådgiver Hauge

VG skrev tidligere torsdag hvordan Trøim hadde rådført seg med en rekke personer, og da spesielt tidligere fotballagent Rune Hauge, før han sa ja til nok en tung økonomisk satsing på Valle.

– Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel. Det sa han også selv til meg. Det innebærer litt tilbake til start og bygge opp organisasjonen. Espeseth og Deila tror dette er mulig, og det er ikke dumme folk. Tor Olav har et genuint ønske om å skape en god fotballklubb i Oslo. Han har veldig lyst til å få til dette nå. Da må hjørnesteinene på plass først og topp folk må drive klubben. Han skal ha ros for at han prioritert dette og landet på noe jeg mener er gode valg, sier Hauge, som omtaler seg selv som samtalepartner, til VG.

Hverken Trøim selv, Hauge eller Vålerenga-ledelsen ønsker å kommentere summer, men hovedaksjonæren legger til rette for at VIF skal ha forutsetninger til å bli noe helt annet enn et lag som kjemper for å unngå nedrykk i sesongen der klubbens nye stadion står klart på Valle.

– Dette er jo et klart tegn på at vi øker satsingen. Det er ny giv i seilene. Trøim har selv vært involvert i prosessen og har vært, og er fortsatt, meget viktig for Vålerenga. Han har stått ved sitt eierskap og forpliktelser i veldig vanskelige tider. At han i tillegg er så engasjert og interessert er kjempeviktig og oppmuntrende for alle oss andre, sier styreleder Thomas Baardseng.

Mai 2016: Trøim varsler ny storsatsing i Vålerenga

Les også

 1. Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

  VALHALL (VG) Tor-Kristian Karlsen, sportsdirektør i israelske Maccabi Haifa, har ingen tro på at Vålerenga-samarbeidet…
 2. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

  Etter å ha rådført seg med en rekke personer lanserte en engasjert Tor Olav Trøim (53) ny storsatsing i Vålerenga.
 3. Nordlie om rolle-skepsisen: – Kan bli jævlig bra

  Tre Vålerenga-kjennere tror den nye lederkonstellasjonen kan ta Oslo-klubben til nye høyder.
 4. Bekreftet: Deila klar for Vålerenga

  VALHALL (VG) Det har vært en dårlig skjult hemmelighet det siste døgnet, men nå bekrefter Vålerenga at Ronny Deila…
 5. Godsetunionen: – En stor ripe i lakken

  VALHALL (VG) Godsetunionen reagerer med sjokk og vantro på ansettelsen av Ronny Deila.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Tippeligaen

Flere artikler

 1. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

 2. Shala om Fagermo: – Kunne vært en god mann for Vålerenga

 3. VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

 4. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

 5. To måneder uten tap nå, og ny direktør på plass: Erik Espeseth til VG: Mener Vålerenga minner om Rosenborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder