IKKE MED: Stefan Johansen i aksjon under treningskampen mot Inter i Irland 13. august. Foto: Clodagh Kilcoyne Reuters

Celtic CL-klare uten Johansen: – Tror han forsvinner nå

(Hapoel Beer Sheva - Celtic 2-0, 4-5 sammenlagt) En gratulasjon på Twitter var det nærmeste Stefan Johansen (25) kom Celtic-bidrag tirsdag kveld. Skottene er klare for Champions League-gruppespillet, men eksperter tror det blir uten nordmannen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er trolig best for begge parter at Stefan flytter på seg. Jeg tror han forsvinner nå før overgangsvinduet stenger, sier David Friel, journalist i skotske The Sun, til VG tirsdag kveld.

Skotske aviser har skrevet om interesse fra spesielt Galatasasray og Fulham denne sommeren. Ifølge ryktebørsen er en overgang til Brede Hangelands gamle klubb i London mest nærliggende før vinduet stenger i de fleste store ligaene 31. august.

Johansen, som denne uken ble tatt ut i landslagstroppen, sto over flere kamper i sommer grunnet skade og da han ble far for første gang. Et innhopp mot Leicester i juli, innhopp mot Astana og startplass i en treningskamp mot Inter 13. august er alt finnmarkingen har spilt under Brendan Rodgers.

Så du denne? Johansen om Rodgers-samtale: – Fantastisk

Ikke i troppen

Hverken i hjemmekampen mot Hapoel Beer Sheva, i helgens 4-2-seier over St. Johnstone eller i 230-millionerskampen i Israel var Johansen i Celtic-troppen.

– Han er ikke skadet. Det er ingen fare eller kontroverser på noen måte, skriver Johansen-agent Tore Pedersen i en SMS til VG.

GLAD: Brendan Rodgers i Israel. Foto: Ronen Zvulun Reuters

Midtbanespilleren har kontrakt med Celtic frem til sommeren 2017. På spørsmål om han ikke er en del av troppen fordi han ikke er god nok eller om det har noe å gjøre med at han er på vei vekk eller ikke vil signere ny kontrakt, svarer Pedersen:

– Det er hvert fall ikke fordi han ikke er god nok.

– Går det mot et klubbskifte i dette vinduet?

– Kan ikke kommentere det, skriver agenten.

Ingen Ajer

Paul Brennan driver den anerkjente bloggen Celtic Quick News og har ukentlig kontakt med personer i klubbledelsen. Han sier han vil bli «veldig overrasket» dersom Johansen er Celtic-spiller 1. september.

– Brendan Rodgers snakket varmt om Johansen i begynnelsen av oppkjøringen, men sa også at han ønsket en avklaring på kontraktssituasjonen. To måneder senere ser det ikke ut til at man er noe nærmere en signering og nå er han ute av troppen. Først var det grunnet skade og fødsel, men han har ikke tatt tilbake plassen, sier The Suns David Friel.

Brendan Rodgers klarte tirsdag det Ronny Deila ikke klarte på to forsøk - å ta skottene inn i Champions Leagues gruppespill. Celtic slo Hapoel Beer Sheva 5-2 hjemme, men slet i returen. Israelerne misset straffe før de tok ledelsen midtveis i første omgang.

Stolt Rodgers

Ovidiu Hoban kjempet inn 2-0 like etter pause da Craig Gordon kolliderte med en lagkompis og mistet ballen, men det tredje målet som ville sendt Hapoel videre kom aldri. Istedet er Celtic sikret minst 237 millioner kroner som følge av avansementet, ifølge skotske Daily Record.

– Det ble mine lengste 90 minutter som trener. Jeg er så stolt på vegne av denne klubben. Vi er tilbake blant eliten i Europa der vi hører hjemme, sier manager Rodgers.

PS! Heller ikke Celtics andre nordmann, unggutten Kristoffer Ajer, var en del av troppen i Israel.

Så du denne? Dette er Celtics store CL-hodebry

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder