KLIKKET: Tobias Sana blir rasende og kaster cornerflagget opp på tribunen. Kort tid etterpå stoppes kampen. Foto: Adam Ihse TT

Skandale da kamp ble stoppet i Allsvenskan: – Helt sjukt!

Assistentdommer skal være i sjokk

Da fyrverkeri eller en kinaputt ble kastet fra tribunen mot Tobias Sana (26) som varmet opp, så klikket det for Malmö-reserven. Han rev tak i cornerflagget og kastet det opp på tribunen. Kort tid etterpå ble kampen stoppet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

SISTE: Midt i kaoset stormet hockeyspilleren Mats Roselli Olsen banen, og ble ført ut av vaktmannskapet

Det var i det 77. minutt, på stillingen 0-0, at episoden skjedde. Sana varmet opp på sidelinjen da noen på tribunen forsøkte å treffe ham med fyrverkeri eller en kinaputt. Den tidligere IFK-spilleren reagerte voldsomt, tok tak i cornerflagget og kastet det opp på tribunen.

– Det er helt jævlig absurd, helt sjukt sier IFK-talsmann Frank Andersson til gp.se.

– Han reagerte veldig, men at noen kaster fyrverkeri er helt absurd, sier Andersson.

Da IFK-kaptein Sebastian Eriksson skjønte hva som hadde skjedd, så løp han umiddelbart bort til hjørnet der episoden skjedde. Han var rasende på supporterne og sparket i reklameskiltene.

Dommeren gråt

Den ene assistentdommeren skal også ha vært i nærheten da det voldsomme smellet kom, og skal ifølge hoveddommeren ha vært i sjokk. Det var en av hovedgrunnene til at kampen ble stoppet.

– Når vi kommer inn for å ha møte, så gråter han og er i sjokk. Å fortsette var absolutt ikke noe alternativ, sier hoveddommer Jonas Eriksson til CMore.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FØRT UT: Tobias Sana (nummer fire fra venstre) geleides av banen i Göteborg. Foto: Adam Ihse TTDet var tre norske spillere på banen da kaoset startet. Haitam Aleesami for hjemmelaget, og Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget for Malmö FF.

Kampen ble umiddelbart stoppet, og Sana ble ført ut av banen.

– Vi avbryter kampen, og jeg kommer til å anmelde det her til disiplinærnemda og dommeren kommer til å anmelde til sin instans. Vi har en assisterende dommer i sjokk etter at han fikk et skudd i nærheten av seg, sier kampdelegat Pelle Höög til svenske CMore.

Onsdag kveld publiserte IFK Göteborg en unnskyldning på sin hjemmeside.

«Vi ber om unnskyldning for de onde kreftene som tok en beslutning, som er tvers igjennom sørgelig» heter det i pressemeldingen.

Det var rundt 15.000 tilskuere på plass på Gamla Ullevi. IFK og Malmö ligger midt på tabellen etter fem serierunder i Allsvenskan. IFK tok seriesølv i fjor, og Malmö FF har vært blant de beste lagene i ligaen de siste sesongene i tillegg til stor suksess i Champions League under Åge Hareides ledelse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder