I RETTSSALEN: Lionel Messi forlater retten i Barcelona den 2. juni. Nå er både han og faren dømt for skattefusk. Foto: Lluis Gene Afp

Messi og faren dømt til 21 måneders betinget fengsel

Fotballstjernen Lionel Messi (29) og faren Jorge er idømt 21 måneders fengsel for skattesvik.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge football-espana slipper de å sone dommen, fordi den er under to år og ingen av dem har noe kriminelt rulleblad fra før.

Skattemyndighetene mener at familien Messi har unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize, Uruguay og Sveits.

Messi må også ut med rundt 19 mill. kroner i bot. Han har mulighet til å anke.

Fått det med deg? Messi gir seg på landslaget: – Det er tungt

Dommen falt i retten i Katalunia onsdag.

Barcelona-stjernen har sagt at han ikke var klar over skattedisposisjonene som var gjort av faren og andre rådgivere, mens statsadvokat Mario Maza sammenlignet spilleren med en mafiaboss som kan stoppe ulovligheter som foregår i hans navn.

Les også: Messi slår tilbake mot skattejuks-anklagene

I tiltalen blir het det at Messis far var hovedmannen, men at den argentinske stjernespilleren etter alt å dømme hadde visst om sin fars praksis. Dette har begge avvist, og de to hevder at faren har tatt seg av det økonomiske, mens Messi har konsentrert seg om fotball.

– Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, sa han i retten.

Bakgrunn: Messi tiltalt for svindel - dukket opp i Panama Papers

FC Barcelona har kommet med en støttemelding til Messi og hans far.

– Klubben vurderer at spilleren på ingen måte er kriminelt ansvarlig for saksforholdene. Barcelona fortsetter å være til disposisjon for Leo Messi og hans familie for å støtte ham i ethvert tiltak han bestemmer seg for å ta i forsvar av sin ærlighet og sine rettslige interesser, skriver den katalanske storklubben i pressemeldingen.

Inntektene som skal være unndratt beskatning, kommer rettigheter til Messi-navnet.

Messi har spilt Copa America med Argentina, der de tapte på straffekonkurranse. Etterpå ga han beskjed om at han gir seg på landslaget.

Lionel Messi tapte sin tredje finale på tre år og den fjerde av fire mulige da Argentina måtte se seg slå av Chile.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder