IVRIG: Stefan Johansen er lykkelig for at klubbfremtiden endelig er spikret. I treningskampen mot Hviterussland onsdag velger trolig landslagssjef Per-Mathias Høgmo (t.v) å bruke 25-åringen som venstre indreløper. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Johansen varsler «energi-boost» etter Fulham-avtalen

ULLEVAAL (VG) En lettet Stefan Johansen (25) bobler over av energi etter å ha skrevet under en treårskontrakt med hardtsatsende Fulham.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

– Det har vært mye frem og tilbake, både med Celtic som vi ikke ble enige med om ny kontrakt og andre klubber som har vært inne i bildet, men jeg er utrolig glad for at det løste seg med den totalpakken jeg får med Fulham, sier Johansen til VG.

Les også: Fulham ville kjøpe Ole Selnæs for 100 millioner kroner

Gleder seg til å «gunne» på

I påvente av at salget fra Celtic skulle realiseres var han lite involvert under den nye manageren Brendan Rodgers. Nå tørster han etter å spille viktige kamper – både for Fulham og Norge.

– Nå trenger jeg ikke bekymre meg om hva jeg kal gjøre om ett år. Jeg vet hva fremtiden bringer. Nå er det bare å «gunne» på, sier finnmarkingen.

Det tidligere midtbaneankeret ser ut til å være omskolert som indreløper på det norske landslaget. På Ullevaal-treningen tirsdag – der Per-Mathias Høgmo finpusset laget som møter Hviterussland onsdag – ble Johansen drillet som venstre indreløper. En rolle han behersket godt mot Belgia i juni.

Siden den gang er han både blitt pappa til lille Sophia og byttet ut Celtic med Fulham, men han forsikrer at matchformen ikke er skrøpelig – selv om han ikke har spilt så mye kamper i det siste.

– Selvfølgelig skjønner jeg at folk bekymrer seg over det. Jeg hadde en prat med Brendan Rodgers om situasjonen min og han måtte satse på de spillerne som skulle være i Celtic da det kom inn bud på meg. Det er fullt forståelig. Jeg spilte litt i en Champions League-kvalifisering hjemme og 90 minutter i en treningskamp mot Inter Milan for to uker siden. Jeg har trent for fullt og formen er ikke så gal som folk tror.

Les også: Høgmo før Tyskland: – Min største sportslige utfordring

– Skal ha en god start på denne kvaliken

Han tror at gleden over Fulham-kontrakten vil gi positive utslag allerede mot Hviterussland på Ullevaal onsdag.

DRØMMER OM PREMIER LEAGUE: Fulham ligger foreløpig på andreplass i Championship. Neste år håper Stefan Johansen at han spiller i verdens mest populære liga. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

– Det er mye energi som skal ut. Det føles forløsende at klubbsituasjonen har løst seg. Det er utrolig deilig. Nå kan jeg slippe ned skuldrene, beskriver Johansen, som sier han ikke var klar over at Fulham tidligere i august ønsket å betale svimlende 100 millioner for Ole Selnæs.

Les også: Nyland: – Jeg står mot Tyskland!

Selv om han går fra toppdivisjonen i Skottland til det nest øverste nivået i England, er det et klart steg opp lønnsmessig. Uten at han vil snakke så mye om det.

– Jeg er ikke så giret på å gå inn på det. Men Fulham er en klubb som satser bra, har hentet mange spillere og gjort det bra i sesongstarten. Det er en drøm både for meg og klubben å rykke opp til Premier League. Det er jo den mest populære ligaen i verden, sier Stefan Johansen.

Han gleder seg til stort til VM-kvalifiseringen som forhåpentligvis kan sørge for Norges første sluttspill siden 2000.

– Matchen mot Hviterussland er viktig trening, og Tyskland-kampen er noe vi har gledet oss til i lang tid. Vi skal ha en god start på denne kvaliken.

Les også: Høgmo bør ta en telefon til Drillo

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder