Genialt pausegrep sikret snuoperasjon

18-åring scoret sitt første

REGISSØR: Eidur Gudjohnsen gliser etter å ha slått den målgivende pasningen til Per Egil Flos 2-1-mål. Foto: Mats Torbergsen NTB scanpix

Solskjær hyller Gudjohnsen: – Ikke mange som gjør det han gjør

(Bodø/Glimt – Molde 1-2) Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var så misfornøyd med første omgang at han gjorde to bytter allerede i pausen. Syv minutter senere hadde laget hans snudd kampen.

Artikkelen er over tre år gammel

Molde var i trøbbel på Aspmyra etter at Henrik Furebotn sendte Glimt i ledelsen bare 35 sekunder etter avspark. Ved pause så Solskjær seg nødt til å gjøre grep: Fredrik Aursnes og Sanders Svendsen ut, Eidur Gudjohnsen og Thomas Amang inn.

Byttene ga uttelling umiddelbart: Amang scoret etter 67 sekunder, før Gudjohnsen regisserte Per Egil Flos 2-1-mål med en nydelig stikker.

– Fantastisk målgivende av Eidur, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

LES MER: Solskjær om Ødegaard og Champions League

Solskjær: – Eidur fikk roet oss ned

Solskjær var enig i at byttene hans fungerte godt.

– Ja, de gjorde det, sier han med et stort glis til TV 2.

Det var i forkant av kampen usikkert om Gudjohnsen skulle være med til Bodø. Han ble til slutt med – og viste seg å være helt avgjørende for de blåkledde.

– Jeg er glad for at vi tar med Eidur oppover likevel, for han utgjør en kjempeforskjell når han kommer inn. Det er ikke mange som gjør det han gjør på det forarbeidet, sier Solskjær, som skrøt videre av ringreven da han fikk spørsmål om hvorvidt islendingens assist til Flo var «en helt fantastisk målgivende pasning»:

– Ja, det er det. Han fikk roet oss ned ute på banen der og det er godt å se. Bra respons igjen, samme som vi gjorde borte mot Stabæk. Vi må bare vite at vi må starte kamper tidligere.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Amang feiret med sjefen

Det var altså ikke bare Gudjohnsen-byttet som utgjorde forskjellen. Solskjær kastet også inn Thomas Amang, som scoret sitt første Molde-mål bare 67 sekunder etter pause. Den 18 år gamle kameruneren løp rett til Solskjær for å feire scoringen sin.

– Jeg var så glad, det var mitt første mål og han ga meg sjansen til å spille. Han fortjente det, forklarer Amang til TV 2 på spørsmål om hvorfor han feiret med treneren.

Amang fikk ros av sjefen etter kampen.

– En spennende spiller som har mye å lære. Han er sterk og rask og utgjør en forskjell for oss, og det er en spiller vi skal utvikle. Han blir en toppspiller til slutt, sier Solskjær til TV 2.

RBK-KÅRE: – Vi vil ligne på Liverpool

– De straffer oss hardt

Harmeet Singh pådro seg sitt andre gule kort fire minutter før full tid, men moldenserne klarte å ro i land seieren med en mann mindre.

Seieren betyr at Molde fortsatt står ubeseiret etter fem serierunder, noe de ikke har gjort siden 2009. Dermed holder Solskjærs menn følge med Rosenborg, som har ett poeng mer.

– Vi er selvfølgelig kjempeskuffet. De har en ro, de guttene som kommer inn for Molde der. De straffer oss hardt. Da blir vi litt halsende etter og det blir litt hektisk, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær, her før kampstart i Bodø, kunne smile bredt etter kampslutt. Hans pausebytter utgjorde forskjellen. Foto: Mats Torbergsen NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder