TOPPSCORER: Ada Hegerberg dunker inn mål i både den franske toppserien og i Champions League. Foto: Franck Fife Afp

Hegerberg vil gjøre rent bord i Europa

VGs oddstips: Mot fransk superduell i Champions League

OL-drømmen ble knust, men nå er Ada Hegerberg (20) klar for å vinne alt som kan vinnes med klubblaget Lyon. I dag starter jakten på en semifinaleplass i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg var hele tiden innstilt på at vi skulle komme oss til OL med Norge, og vinne serien, cupen og Champions League med klubblaget. Det er klart det var veldig skuffende ikke å komme til OL, men vi holdt ikke mål over tre kamper. Vi hadde gode muligheter til å komme oss dit, men leverte ikke godt nok til å få en OL-plass. Nå er det bare å ta seg selv i nakken og jobbe videre. Det er vi nødt til, sier 20-åringen til VG.

Norge tapte mot Sverige, slo Nederland og spilte 1–1 mot Sveits i OL-kvalifiseringen – det var ikke nok til å komme seg til Rio-lekene i sommer. Den billetten stakk Sverige av med.

– Nå er det Champions League som gjelder. Det blir godt å komme i gang igjen. Vi gleder oss veldig. Det hadde vært et fint plaster på såret å vinne Champions League, selv om man ikke kan sammenligne landslaget og klubbfotballen, fortsetter hun.

Fått med seg dette superparet? Hegerberg fant seg proffkjæreste

Vil vinne alt

Tross sin unge alder er Hegerberg blant de beste spillerne i verden. Hun er toppscorer i Champions League med åtte mål på syv kamper, og i den franske toppserien har hun scoret 26 mål på de 17 første kampene.

Da er det lov til å sette høye mål.

KAN SMILE: Ada Hegerberg er toppscorer i Frankrike og i Champions League. Foto: Stine Løvmo Lie VG

– Målet er å vinne Champions League. Det betyr alt for både meg og klubben. Det er på tide at trofeet kommer tilbake til Lyon, sier hun.

– Når man er i en klubb som Lyon ønsker man å vinne alt, så store ambisjoner må man ha, legger 20-åringen til.

Klubben har vunnet turneringen to ganger – og tapt to finaler – sist i 2013. I tillegg til å være store favoritter mot Slavia Praha i kvartfinalen i Champions League, er de i semifinalen i Coupe de France og topper den franske serien.

Men ett lag kan stå i veien på alle fronter: PSG.

Slik er Adas Lyon-liv: «Det var så uvant at alle skulle kysse hverandre på kinnene hele tiden»

Gigantoppgjør

For de siste årene har satsingen på kvinnesiden i PSG økt kraftig, og forrige sesong spilte de seg helt til Champions League-finalen. Klubben drives av Nasser Al-Khelaifi som også er sjefen til Zlatan Ibrahimovic og de andre PSG-stjernene.

– Satsingen til PSG har blitt veldig mye bedre de siste årene, de har gått all in også på kvinnesiden. Det er både bra for oss og ligaen vår, mener Hegerberg.

I ligaen er PSG kun to poeng bak Lyon, i cupen er de – som Lyon – i semifinalen og i Champions League blir det bli et helfransk oppgjør mellom de to storklubbene – dersom begge kommer seg gjennom sine kvartfinaler.

Lyon blir storfavoritter mot Slavia Praha, mens PSG møter Barcelona til et gigantoppgjør.

– Barcelona vet jeg helt ærlig ikke så mye om, men det er kult for fotballen at to så store klubber møter hverandre, mener Hegerberg.

Søskenkjærlighet: «Noen ganger er det nok at hun gir meg et blikk»

NY HJEMMEBANE: Her skal Ada Hegerberg og Lyon spille sine hjemmekamper i Champions League og toppkampene i serien. Foto: Philippe Desmazes Afp

Ny storstue

Selv har hun ikke noe imot å møte PSG hverken i cupfinalen eller i semifinalen i Champions League. I høst scoret hun hat trick da Lyon slo PSG 5–0. Lyon måtte riktignok nøye seg med 0–0 i returoppgjøret for noen uker siden.

– Det har blitt noen veldig fine kamper mot PSG, og jeg føler vi har taket på dem, sier hun.

Storscoreren trekker frem Frankfurt, Rosengård, Wolfsburg og PSG som de tøffeste konkurrentene i årets Champions League, men påpeker at de først må tenke på neste hinder på veien – Slavia Praha.

– Vi er ikke i semifinalen ennå, men vi har ambisjoner. Det er det ingen tvil om. Nå skal vi spille våre første kamp på den nye arenaen med plass til 59.000 tilskuere (en av EM-aren

aene i sommerens fotball-EM for herrer). Det blir veldig spesielt. Jeg kjenner ikke Slavia Praha så godt, men det handler om å gjøre en god prestasjon. Det er kun opp til oss selv.

Hegerberg og hennes lagvenninner får bruke stadion i Champions League, og de største kampene i serien – før de flytter inn etter sommerens fotball-EM.

– Alt ligger til rette der, vi har gode fasiliteter nå også, men det blir en oppgradering. Vi kan ikke få det noe bedre.

Store favoritter

Alt ligger også til rette for at det blir en rekke tøffe kamper mot PSG utover våren. Zlatans kvinnelige lagvenninner må finne seg i å være store favoritter mot Barcelona. De spanske vertene er to i den spanske serien, bak Atlético Madrid – som Lyon slo ut med 9–1 sammenlagt i 8-delsfinalen.

Oddsen for PSG-seier i Barcelona er 1,40, noe som er spillbart i dette oppgjøret.

Lyon er langt større favoritter mot Slavia Praha, og oddsen er ikke mer enn 1,80 med 0–3 fra start. Det kan bli tøft for Hegerberg og co., men de er nok ivrige etter å innvie sin nye storstue med stil, og vi tror de innfrir et tøft handikapspill til en kvartfinale i Champions League å være.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder