Foto: Oli Scarff AFP

Agüero-dobbel reddet Manchester City

FOTBALL

(Burnley - Manchester City 1-2) Burnley kjempet Manchester City lenge ut av stilen, men Sergio Agüero (28) fikset seier til de lyseblå.

  • Hans-Kristian Rangnes
Publisert:

Før kampen mot Burnley hadde den argentinske magikeren scoret mot 28 av 30 lag han har spilt mot i Premier League. Burnley var en av to han ikke har scoret mot. Han fikk en ekstrem enkel jobb med å rette opp nettopp det. Etter klabb og babb i feltet triller ballen perfekt til den argentinske magikeren som med en lang tå tuppet inn utligningen. Og scoring nummer to var, om mulig, enda lettere.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Manchester City holdt presset oppe etter at Yaya Touré gikk i bakken. Fernandinho tok ballen ned til dødlinja og slo steinhardt inn i feltet. Agüero løpte bare mot mål og ballen traff leggen hans og trillet i mål.

– Han blir jo bare skutt på. Det er hans tiende for sesongen, ler Brede Hangeland i TV 2-studioet etter kampen.

Det så derimot ut at det kunne bli en tung kveld for Agüero og resten av City-mannskapet som ble kjempet helt ut av stilen i åpningen på Turf Moor. Det var langt fra ufortjent da Dean Marney banket inn ledelse til hjemmelaget etter et drøyt kvarter.

LES OGSÅ: Touré slo tilbake etter bråket: – Visste de ville trenge meg

Burnley startet best

32-åringen, som ikke har scoret i Premier League på syv år, hamret til fra rundt 20 meter etter at ballen falt til han. Ikke nok med at det var hardt, skuddet var også plassert helt nede i hjørnet og City-keeper Claudio Bravo kunne ikke gjøre noe annet enn å se på at ballen gikk i mål bak han.

Yaya Touré, som hadde en fantastisk kamp mot Crystal Palace forrige runde, og resten av City-mannskapet virket umotivert mot Burnley. Pep Guardiola hadde gjort flere endringer på laget som spilte uavgjort borte mot Borussia Mönchengladbach i midtuka. John Stones og Ilkay Gundogan ble hvilt og var ikke en gang med i troppen. Kevin de Bruyne, Jesus Navas og David Silva ble alle henvist til benken.

Fikk du med deg denne? Keane om City-stopper: – Spiller som en unge

Burnley var nær utligningen på slutten. Først bommet Bravo da han skulle ut å bokse. Så på innkastet i situasjonen etterpå, ble ballen stusset videre til Ashley Barnes som tvang Bravo til en god redning med et herlig brassespark.

Av 30 lag Agüero har møtt i Premier League er det nå bare Bolton han ikke har scoret mot. Så argentineren håper nok at Championship-klubben kommer seg opp på øverste nivå igjen snart så han kan fullføre rekken.

VG oppdaterer saken.

Her kan du lese mer om