TWITTER-FEIDE: Odd-spiller Fredrik Oldrup Jensen, her under kamp mot Molde i april, var ikke enig i Aslak Nores ytringer i VG-kronikken «Les Misérables». Foto: Ove Ekornesvåg / Jørgen Braastad , NTB scanpix / VG

Tippeliga-profil kalt «nettroll» etter kronikk-kritikk

Odd-spiller mener Nore bommer med NFF-påstandene

Odds midtbanesjef Fredrik Oldrup Jensen (22) blir omtalt som et nettroll av Aslak Nore (37) - etter at Tippeliga-profilen kritiserte forfatterens ferske kronikk om norsk fotball.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var på Twitter at Tippeliga-klubben Odds nøkkelspiller sa sin mening klokken 22.26 onsdag kveld.

– Blottet for innsikt, fastslo Fredrik Oldrup Jensen i sitt innlegg,

Odds midtbanespiller siktet til kronikken «Les Misérables», publisert på VG tirdag, der forfatteren Aslak Nore går hardt ut mot Norges Fotballforbund etter at den 19 år gamle ferske Manchester City-debutanten Bersant Celina valgte å representere Kosovos landslag fremfor det norske.

«Modent svar»

Fire minutter etter stikket fra Oldrup Jensen, svarte Nore på Twitter:

VG Sportens NYE podcast: Her diskuteres Celinas landslagsfremtid

Et nettroll er en person som bruker Internett til å spre negative meninger i offentlige debatter. En knapp time senere svarte Oldrup Jensen gjennom to Twitter-meldinger.

Nore valgte ikke å svare på meldingene. VG snakket med forfatteren torsdag morgen, og han svarte da at han ikke ville kommentere saken.

CMore-reporter Vegard Vaagbø fulgte imidlertid opp på Twitter med å stille spørsmål ved tonen til den skribenten, som har over 42.000 følgere på mikrobloggen.

https://twitter.com/VegardVaagbo/statuses/697552420780507136

Fredrik Oldrup Jensen skriver i en tekstmelding til VG torsdag morgen at han ikke kan «ta det nå» ettersom han forbereder seg på Odds treningskamp mot Elfsborg klokken 13.15.

«Carew hadde det, Riise likeså, og nå Celina. De var breiale outsidere som hadde kjempet seg fram foran feterte trenersønner og pappagutter. De hadde mentaliteten til å lykkes internasjonalt, noe en puslete skolegutt som Mats Møller Dæhli ikke har», skriver Nore blant annet i kronikken.

Forfatteren har gått ut på Twitter og skrevet at kritikk for beskrivelsen av Dæhli «tas til etterretning, litt flåsete sagt».

Het debatt

Det var i forrige uke at U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sa til VG at Celina er tapt for det norske landslaget.

I etterkant av ungguttens Premier League-debut for Manchester City, har debatten rast, spesielt etter Nores kronikk i VG.

Saken fortsetter under bildet!

I VINDEN: Bersant Celina, som her gratuleres av Martin Demichelis, fikk sin FA-cup-debut i januar. Lørdag debuterte han i Premier League mot Leicester. Foto: Andrew Boyers , Reuters

Ifølge NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik skal Celina ha krevd spilletid for Norge i «forhandlingene» om hvilket landslag han skulle representere.

EKSPERT: – NFF bør dra til England og snakke med Celina

Bersant Celina reagerte torsdag ved å benekte at han han og faren har krevd spilletid for Norge.

– Jeg vil ikke kommentere noe, men jeg kan si at det bare er tull at vi krevde spilletid. Jeg krevde bare å få den muligheten jeg hadde fortjent, sa Manchester City-spilleren til TV 2.

Edvar Celina omtalte forrige uke NFF som «KKK» på Twitter. Da VG spurte om hva han mente, svarte han følgende på SMS: «korrupt kamerat klan».

NORES KRONIKK: «Velkommen til Norges fotballforbund (NFF) – der inkompetanse ikke får konsekvenser»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder