SLITER: Louis van Gaal på benken under kampen mot Midtjylland sammen med resten av trenerapparatet. Foto: Jens Dresling , Ap

United-ekspert nådeløs: Krever van Gaal sparket: «United gjort til latter i hele Europa»

Stuart Mathieson mener tapet for FC Midtjylland var nok

Stuart Mathieson mener Manchester United lider en «langsom død». Han ber klubbeierne og styrets nestleder ta affære.

I en spalte i Manchester Evening News skriver journalisten under tittelen «Louis van Gaal må bli sparket av Manchester United nå» at han mener nok er nok. Mathieson mener det ikke gjenstår noe av Louis van Gaals kredibilitet etter gårsdagens 2-1-tap i Danmark for FC Midtjylland.

«En beundringsverdig fortid og CV er knust og Uniteds rykte smuldrer vekk foran øynene på hierarkiet på Old Trafford. United ble gjort til latter i hele Europa, slått av et lag som ble dannet i 1999 da United var en fotballstormakt på kontinentet», skriver Mathieson.

Skrekktapet: – Vanskelig å fatte hvor dårlige United er nå

VGTV: Rekdal mener United hadde slitt mot et godt Tippeliga-lag

«Få fansen ut av elendigheten»

SLAKTER UNITED: Stuart Mathieson, journalist i Manchester Evening News. Foto: Anders K. Christiansen , VG

Mathieson har fulgt klubben i en årrekke og mener van Gaal burde blitt sparket for en måned siden, da de tapte 0-1 for Southampton hjemme på Old Trafford.

Han trodde heller ikke det kunne bli noe verre for de stolte «røde djevlene» etter tapet for Sunderland - 19. best plasserte i Premier League - denne helgen. Nå føler Mathieson med supporterne som betalte 71 pund (nesten 900 kroner) for å se Europa League-kampen torsdag.

«Glem José Mourinho, ikke tenk på Mauricio Pochettino. Akkurat nå betyr ikke van Gaals etterfølger noe. Det handler om å gjøre det fornuftige og skjønne at dette ikke fungerer og ikke vil gå i lengden. Få Louis van Gaal og og United-fansen ut av elendigheten nå», skriver han.

Fått med deg denne? United trapper opp sikkerheten rundt van Gaal

– Fansen kan kritisere

Nederlenderen har vært utsatt for massiv kritikk helt siden senhøsten. Har resultatene vært gode er det «kreativiteten» eller den manglende spillestilen som er blitt kritisert, blant annet av tidligere United-legender.

Mot juletider skar det seg virkelig i forholdet mellom manageren og engelsk presse. Han krevde en unnskyldning etter gjentatte spekulasjoner om hans fremtid som United-sjef. I stedet ble han latterliggjort av tabloidavisen The Sun.

Sett denne? Her er avisens «unnskyldning» til van Gaal

Nå virker forholdet mellom klubb, manager, supportere og media å være på bristepunktet.

– Fansen kan kritisere. Vi må forbedre oss og så vil supporterne støtte oss igjen. De er like skuffet som vi er. Jeg er takknemlig for at fansen som reiste hit, men vi ville vinne og vi må vinne på Old Trafford. Da er vi videre til neste runde. Vi må klare det, men det er ikke enkelt, sier van Gaal selv, til Daily Mail.

Fått med deg denne? Opprørt Louis van Gaal fikk nok: – God jul!

Skadetrøbbel

Han har likevel trøbbel. Returoppgjøret mot FC Midtjylland spilles allerede om seks dager. Det blir ikke akkurat enkelt i toppkampen mot Arsenal neste helg heller. For to dager siden fikk United-manageren tunge nyheter: Wayne Rooney er ute i to måneder med en kneskade.

I går ble i tillegg en av lagets viktigste spillere, David de Gea, skadet under oppvarmingen. Erstatter Sergio Romero kom riktignok godt fra det, men keeperen hadde før kampen ikke voktet buret i Premier League siden 30. august. Ifølge van Gaal har laget nå 14 mann ute med skader.

– Prestasjonen og resultatet er rett og slett ikke bra nok. Det er ikke akseptabelt. Det må bli veldig mye bedre, sier vikarkaptein Michael Carrick etter Midtjylland-tapet, ifølge Daily Mail.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder