TROR EGGEN KAN VENDE TILBAKE: Jahn Ivar Jakobsen tror Nils Arne Eggen kan tenke seg å ta over roret i RBK igjen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG/NTB Scanpix

Tror Eggen kan være aktuell som Jönsson-erstatter

Adresseavisen melder i dag at Jan Jönsson er ferdig som Rosenborg-trener

Adressa-kommentator: - Fotballfaglig er han nummer én i Norden og mer enn det

(VG Nett) Selv er han skeptisk, men Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (47) tror Nils Arne Eggen (71) er en het kandidat dersom RBK skal hente ny trener.

  • Lillian Holden
  • Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Han er helt klart en kandidat, og jeg vil tro navnet hans har blitt diskutert på brakka. Det er jeg sikker på, sier Jakobsen til VG Nett.

En av årsakene til at Jakobsen tror Eggen er et navn på Rosenborgs liste, er hva slags forhold flere i klubbens styre har til 71-åringen.

- Flere i styret har en kjærlighet til Nils Arne. Han blir nok spurt om hvordan han føler rundt jobben, hva han tenker, sier Jakobsen.

Men om Eggen er rett mann til å lede Rosenborg videre dersom Jönsson må ta sin hatt og gå, er han ikke sikker på.

- Han er jo en fantastisk trener, tidenes beste. Men han er 71 år, har han det som skal til for å gå rundt der hver dag og få teamet til å fungere? Det er jeg usikker på, sier han.

Det var Adressa som i dag lanserte nyheten om Jönsson er ferdig som trener i Rosenborg. Fremdeles har ikke klubben verken bekreftet eller avkreftet dette.

- Jeg må bare svare som jeg har gjort tidligere. Jan Jönsson er trener til han ikke er trener lenger, sa styreleder Ivar Koteng til VG Nett tidligere i dag.

Lanserer Eggen

Også Adresseavisen-kommentator Kjetil Kroksæter lanserte for noen dager siden Eggen som en kandidat til å ta over for Jönsson.

TROR PÅ PER JOAR HANSEN: Adressa-kommentator Kjetil Kroksæther. Foto: Jens Søraa

«Hvem er best i stand til å ivareta og utvikle denne spillestilen? Navnene gir seg vel selv: Nils Arne Eggen, Ola By Rise, Trond Sollied, Ronny Deila, Dag Eiliv Fagermo, Tom Nordlie og Per Joar Hansen.», skrev Kroksæter i en kommentar i går.

Han tror ikke det er umulig at Eggen kan vende tilbake til Lerkendal.

- Urealistisk er det ikke, men det er mange spørsmål knyttet til dét, blant annet om han selv har lyst. Det ville i hvert fall blitt et meget interessant prosjekt, sier Kroksæter til VG Nett.

Han mener Eggen har bedre forutsetninger for å lykkes nå enn sist han vikarierte.

- Nils Arne Eggen er ingen langsiktig løsning, men han kunne sikket gjort jobben i to år til. Han er tross alt ikke eldre enn Alex Ferguson, og fotballfaglig er han nummer én i Norden og mer enn det, sier kommentatoren.

VG Nett har i dag forsøkt å komme i kontakt med Nils Arne Eggen, men uten å lykkes.

Hansen tilbake?

En annen kandidat som skal være et hett navn på Lerkendal dersom ny trener skal inn, er Per Joar Hansen. Han har noen måneders erfaring som hovedtrener for Rosenborg - ved starten av 2005-sesongen tok han over for Ola By Rise som hovedtrener for trønderne, før han takket av i august samme år.

Hansen har siden den gang blant annet trent Aalesund og Ranheim, før han tok over U21-landslaget.

- U21 er en helt annen verden. Rosenborg vil være en mye større utfordring, sier Jakobsen.

Men han vil ikke utelukke Hansen som en eventuelt ny trener i Rosenborg.

- Han har sine meningers mot, og han har den riktige filosofien, sier eks-RBKeren.

VG Nett-leser:
Eggen kommer aldri tilbake til RBK. Den tid er forbi.
Diskutér her!

KAN VÆRE FERDIG I RBK: Jan Jönsson. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Må ha rett filosofi

Nettopp det med filosofien skal ifølge Adresseavisen være viktig for styret i jakten på en ny trener. Trønderne skal gå tilbake til å spille det de kaller mer klassisk «rosenborgsk».

Jakobsen mener på sin side at denne filosofien har ikke RBK fulgt siden midten av 2000-tallet.

- Det har de ikke gjort de siste sju åra. Den eneste kontinuiteten som har vært de siste 50 åra er Nils Arne Eggen, sier han.

Uansett hvem som eventuelt erstatter Jan Jönsson, tror Jakobsen at Rosenborg kommer til å være et topplag neste år.

- Med de gode investeringene som ble gjort på spillersiden i sommer, kommer de til å ligge i toppen uansett hvem som trener dem.

Eggen er bra nok

Også leder i Rosenborgs supporterklubb Kjernen, Kenneth T. Kjelsnes, har gjort seg opp noen tanker om hvem som kan være aktueller kandidater til å eventuelt ta over for Jönsson i RBK. Han mener de norske navnene som Adressa-kommentator Kjetil Kroksæter har trukket fram, ikke er gode nok.

- Det vil si, Nils Arne Eggen er bra nok som trener. Han er og har vært en av Nordens og Europas beste, men Rosenborg må tenke mer framoverrettet. Eggen kan gjøre mye positivt i Rosenborg over et par sesonger, men da vil han være en gammel mann, han også, sier Kjelsnes.

Supporterlederen mener Rosenborg må se utover landets grenser, gjerne til Skandinavia, men aller helst til hele Europa dersom en eventuell Jönsson-erstatter skal finnes.

- Av navnene Kroksæter nevner, er Trond Sollied mest spennende, og jeg ser det spekuleres mye i «Perry». Jeg mener det er for snevert, og jeg håper ikke at Rosenborg tenker like snevert som Adressa, sier han.

Men at det må være en med «Rosenborg-filosofi», er Kjelsnes skjønt enig i.

- Jeg mener at Rosenborg har en tradisjon og en arv å ta vare på i måten å spille på. Det er ikke nødvendigvis begrenset til 4-3-3 formasjon og Nils Arne Eggen, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder