UENIG: Tony Gustavsson blir sendt på tribunen av dommer Dag Vidar Hafsås. Etter kampen var han svært misfornøyd med dommerne. Foto: Scanpix

Kongsvinger-sjefen må forklare dommerkritikk

Dommersjef Rune Pedersen likte ikke gårsdagens uttalelser fra Tony Gustavsson, og varsler at treneren nå må inn på teppet til NFF.

  • Harald Fjelddalen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Kongsvinger-trener Tony Gustavsson var ikke fornøyd med dommerkvartetten etter gårsdagens 1-2-tap mot Stabæk.

- I dag var det tolv på banen som hadde mørk shorts og mørke strømper, så mye mer enn det trenger jeg ikke å si, sa Gustavsson like etter kampslutt.

VG Nett-leser:Påstander om at dommeren er partisk bør ikke aksepteres.Diskuter her!

Uttalelsen kan minne om Rune Almenning Jarsteins slakt av dommeren etter cuptapet mot Odd i august. Da uttalte målvakten at dommeren hadde på seg hvit drakt, noe som medførte at Jarstein nylig ble straffet med én kamps karantene.

Dommersjef Rune Pedersen forteller VG Nett at NFF ikke liker Gustavssons ytringer.

- Både Kongsvinger og Gustavsson vil nok måtte forklare seg på bakgrunn av gårsdagens hendelser.Vi har forståelse for at folk er under press, men det er en grense for hva man kan si, forklarer Pedersen.

Gustavsson får uansett straff

Under gårsdagens kamp ble Kongsvinger-treneren sendt på tribunen av dommer Dag Vidar Hafsås for å ha gått utenfor trenerens tekniske område. Derfor skiller denne saken seg fra Jarstein-saken.

Les også:- I dag var det 12 på banen med mørk shorts og mørke strømper

- Når en trener blir bortvist fra benken, kan det sammenliknes med at en spiller får rødt kort, noe som fører til én kamps karantene, forklarer dommersjef Pedersen.

- Når det gjelder uttalelsene fra Gustavsson vil vi først måtte se på dommerrapporten, men det vil få etterspill, legger den tidligere toppdommeren til.

Slår tilbake mot Hareide

I tillegg til Tony Gustavsson, var heller ikke Åge Hariede fornøyd med kamplederen i denne runden. I Vikings bortekamp mot Tromsø, var ikke Hareide enig i avgjørelsen om å tildele Tromsø straffespark i sluttminuttene, og syns Viking skulle hatt straffe da Martin Fillo ble felt inne i straffefeltet.

- Det er irriterende å se at dommeren som sto godt plassert ikke ser at Fillo blir felt. Feigt gjort av dommeren å ikke dømme der, fra dommeren som gjør en ellers god kamp, uttalte Hareide etter kampslutt.

Dommersjef Rune Pedersen har sett begge disse situasjonene og insisterer på dommeren gjorde det riktige.

- Det var to helt korrekte avgjørelser som var i tråd med regelverket, sier han, før han legger til at dette er høysesong for dommerkritikk.

- Vi er inne i en fase der hvert poeng er veldig viktig. Men det blir for lett å skylde på dommeren hvis resultatet ikke går din vei.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder