STØTTER KOTENG: Nils Arne Eggen har gått ut med støtte til Ivar Koteng før maktkampen i klubben skal avgjøres. Foto: Bjørn S. Delebekk

Mener Eggen kan påvirke maktkampen i RBK: – Heldramatisk

Det meldes om økt pågang til Rosenborgs årsmøte, der lederstriden i klubben skal avgjøres. Nå pekes det igjen på at trenerlegenden Nils Arne Eggen (78) kan være avgjørende for utfallet.

Torsdag kveld skal det avgjøres om styreleder i Rosenborg de neste to årene blir Ivar Koteng eller Ståle Gjersvold. Dette regnes som en av de desidert mest synlige og prestisjetunge maktposisjonene i Midt-Norge og Fotball-Norge for øvrig.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli mener det trolig aldri før har ligget an til et så dramatisk årsmøte i den trønderske klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er heldramatisk, vil jeg si. Og det har vært en del dramatiske årsmøter. I 2006 ble Nils Arne Eggen buet ut, I 2008 fikk daværende styreleder Terje Svendsen sterk motstand og i 2013 gikk Eggen på talerstolen og tok et oppgjør med at han ikke fikk fortsette som trener etter 2010. Jeg tror ikke det har vært mer dramatiske kamper på Lerkendal siden Dinamo Zagreb-kampen i sommer. Interessen er veldig stor, sier Løfaldli og sammenligner med klubbens misbrukte sjanse til igjen å spille i Champions League.

les også

Ingebrigtsen har fått sparken i APOEL: – Jeg er sjokkert

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug bekrefter den sterke interessen. Klubben har de siste årene hatt forhåndspåmelding til årsmøtet for å lodde stemningen. Tallenes tale er klar.

– Det er 500 påmeldte. I fjor var det rundt 200, sier Dyrhaug til VG tirsdag formiddag.

Hun ser at det vitner om stort engasjement før klubbens årsmøte og blir overrasket om det blir et rolig årsmøte. Og det kan fortsatt dukke opp flere på Scandic Lerkendal klokken 19 torsdag.

Og det har vært stort engasjement i klubben denne høsten også:

I forkant av årsmøtet pekes det nå på at trenerlegenden Nils Arne Eggen igjen kan påvirke tunge avgjørelser i klubben.

Begge kandidatene er tunge trønderske næringslivsaktører, men Eggen har gitt sin klare støtte til Koteng og vært kritisk til valgkomiteens vraking av kandidaturet til den sittende styrelederen.

Eggens påvirkningskraft ble mandag kveld løftet frem i avisens siste podkast «Rasmus & Saga» som er en dedikert podkast om Rosenborg.

– Så lenge Nils Arne eggen vandrer rundt på jorden, så er han en maktfaktor i Rosenborg, rett og slett, sier Adressa-journalist Petter Rasmus blant annet om Eggen i podkasten.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli, har skrevet boken «I skyggen av Eggen, om Rosenborgs nedtur etter at Eggen-perioden varte frem til 2002. Han mener trenerlegenden igjen kan påvirke maktkampen.

les også

Gjersvold og Koteng diskuterte styrelederjobben i RBK: – God samtale

– Han har absolutt påvirkningskraft. En av de tingene Koteng har gjort smart er at han har hatt Eggen med på laget. Alle tunge beslutninger har hatt støtte av Eggen. Det finnes ikke en tyngre stemme rundt Rosenborg fortsatt, sier Løfaldli til VG, som mener det er fort gjort å undervurdere Eggens betydning i klubben og blant klubbens medlemmer.

Leder i supporterklubben «Kjernen», Espen Viken, tror at det blir avgjørende hva det de to tunge kandidatene faktisk presenterer på årsmøtet.

– Det er folk som er både for og mot Koteng og for og mot Gjersvold. Jeg håper alle som er engasjert dukker opp på årsmøtet. Det er mange med sterke meninger som kan bidra med stemmen sin, sier Viken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder