SCORET TO: Rodrigo Moreno jubler etter sin andre scoring mot Færøyene. Foto: ALBERTO MORANTE / EFE

Sene scoringer for Spania – uheldige Finland tapte mot Italia

(Spania - Færøyene 4–0, Finland - Italia 1–2) Rodrigo Moreno og Paco Alcacer scoret to mål hver, og Sergio Ramos tangerte Iker Casillas rekord. I Finland utlignet Teemu Pukki på straffe, men så fikk italienerne et omdiskutert straffespark og avgjorde.

I Norges EM-kvalifiseringsgruppe tapte Malta 0–1 borte mot Romania tidligere i kveld, og Spania fulgte opp med å ta en helt grei seier hjemme mot Færøyene. Men bortelaget kjempet heroisk, og det var bare Rodrigo Morenos to scoringer som skilte lagene frem til det var spilt 88 minutter.

Da satte Paco Alcacer inn 3–0 fra kloss hold, og på overtid ordnet samme mann 4–0 med hodet fra fire meter.

Midtstopper og kaptein Sergio Ramos har nå sammen med Iker Casillas rekorden med flest landskamper for Spania. De har begge representert fotballstormakten 167 ganger.

les også

Norge fortsatt bakpå mot Sverige i EM-kvaliken: – Vi slutter å spille

Finland har hatt en finfin kvalifisering så langt, og var nær ved å få med seg poeng i hjemmekampen mot Italia. Ciro Immobile headet italienerne i ledelsen like før timen var spilt. Formspissen Teemu Pukki, som har banket inn scoringer for Norwich i Premier League, var kontant da han satte inn 1–1 fra straffemerket i det 72. minutt.

SKREMTE ITALIA: Teemu Pukki feirer 1–1-scoringen hjemme i Tampere. Foto: MARKKU ULANDER / Lehtikuva

Men så var finnene muligens litt uheldige da dommeren mente Sauli Vaisanen handset inne i feltet. Jorginho scoret også sikkert fra straffemerket.

Italia har full pott etter seks kamper, mens Finland ligger på andreplass - tre poeng foran Armenia.

VG oppdaterer artikkelen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder