Solskjærs United triumferte i Manchester-derbyet: – Vi gikk for å drepe

MANCHESTER (VG) (Manchester City – Manchester United 1–2) Uken begynte med spekulasjoner om fremtiden hans. Men i løpet av tre døgn har Ole Gunnar Solskjær (46) utmanøvrert to av verdens mest berømte managere.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Onsdag ble José Mourinhos Tottenham slått 2–1 på Old Trafford. Likevel var det få som levnet Manchester United en sjanse i lørdagens derby mot Pep Guardiolas City. Men også de regjerende seriemesterne måtte bukke under for den heseblesende kontringsfotballen til Solskjærs lag.

Den norske manageren takket Guardiola for kampen, tok alle City-spillerne i hånden og feiret deretter foran bortefansen. På vei ut av stadion hevet han knyttneven opp mot en applauderende tilskuer: Sir Alex Ferguson.

– Vi så ut som vi kunne score hver gang vi hadde ballen. Det handlet ikke om å holde på ballen eller roe ned spillet. Vi gikk for mål hver gang vi fikk ballen. Vi gikk for å drepe, sier en storfornøyd Solskjær.

– Jeg likte å se laget mitt. Jeg vet at ingen er enige, men jeg likte det, sier Guardiola.

I løpet av den første halvtimen sjokkerte United storfavorittene. Daniel James, Jesse Lingard og Anthony Martial testet City-keeper Ederson tidlig og ga hjemmefansen en smakebit på hva de hadde i emne.

les også

Forvandlingen under Solskjær hylles

Like etter at 20 minutter var passert driblet Rashford seg inn i City-boksen, der en klønete Bernardo Silva satte ut foten og felte ham. Dommeren lot spillet fortsette, men VAR gikk tilbake til situasjonen og dømte en logisk straffe.

OLE GUNNAR-GLIS: Ole Gunnar Solskjær hilser på Pep Guardiola før kampen på Etihad Stadium. Han kunne også smile etter kampslutt. Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Fra elleve meter ble Ederson sendt feil vei av Rashford, som noterte seg for sesongens tiende seriemål. I minuttene som fulgte var han nær både sitt andre og tredje for dagen, først ved å bomme på en avslutning alene med keeper, så ved å treffe tverrliggeren med et langskudd.

City var rystet. Pep Guardiola var rasende. Og han hadde mer motgang i vente.

les også

Solskjær: – Ser jeg ut som jeg vil bruke hundrevis av millioner?

Etter flotte kombinasjoner med James fikk Martial kranglet seg innover i 16-meteren, forbi passive City-forsvarere, og avsluttet med en markkryper ved nærmeste stolpe. Ederson kastet seg ned, men klarte ikke å hindre kveldens andre baklengsmål før halvtimen var spilt.

«Ole, Ole, Ole»- og «You are my Solskjær»-sangene fra borteseksjonen på tribunen overdøvet det lyseblå havet på Etihad Stadium.

– Jeg kan ikke tro dette. Kan ikke huske noe lag rive City i stykker på denne måten, skrev BBC-journalist Simon Stone på Twitter.

Son-målet du bare må få med deg denne helgen:

Etter den første drømmehalvtimen handlet det om å ri den første omgangen i land for Solskjærs menn. Det klarte de – med nød og neppe. Gabriel Jesus fikk en kjempesjanse, men stupheadet utenfor, før VAR tok en titt på en mulig hans av en skliende Fred. Konklusjon: Ikke straffe – til store protester fra hjemmelagets spillere, fans og støtteapparat.

Andre omgang fortsatte i samme spor som den første avsluttet i: City med et stort overtak, United med mer eller mindre hele laget bak ballen. Det skulle bli en lang omgang for gjestene.

Men reduseringen fra City lot vente på seg. Etter å ha presset og presset fikk de til slutt hull på byllen fem minutter før slutt, da innbytter Nicolas Otamendi steg til værs og stanget inn en corner fra Riyad Mahrez.

Nervene var dermed i høyspenn for Solskjær i sluttminuttene. Han byttet inn midtstopper Axel Tuanzebe for den offensive midtbanespilleren Lingard. David de Gea holdt utligningen unna med en mesterlig redning etter et Mahrez-skudd. Dommeren la til fem minutter. United holdt distansen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Josep Guardiola
 3. Premier League
 4. Manchester United
 5. Manchester City

Flere artikler

 1. Solskjærs United utklasset av City: – Mister hodet

 2. «Suveren» Solskjær hylles etter ny triumf i Manchester-derbyet

 3. Opprørt Solskjær med kritikk: – Det kan ikke være opp til meg

 4. Norwich-keeperens trekk får Solskjær til å reagere

 5. Profil i storavis om Solskjærs mareritt: – Kunne kostet ham jobben

Fra andre aviser

 1. Ny Solskjær-triumf: Manchester United slo rivalen

  Aftenposten
 2. Solskjærs drømmeuke komplett: Vant nok en gigantduell

  Aftenposten
 3. Solskjær kan juble for viktig cuptriumf, men her er synet som bekymrer United-fansen før møtet med erkerivalen

  Aftenposten
 4. Solskjær kan puste lettet ut etter storseier mot bunnlag

  Aftenposten
 5. Solskjærs drømmeuke komplett: Vant nok en gigantduell

  Fædrelandsvennen
 6. Oppgitt Solskjær langet ut mot dømmingen etter straffemissene

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder