Den perfekte starten for «Matti» og VIF: – Magisk

VALLE (VG) (Vålerenga-Mjøndalen 2–0) Mange trodde han var skadet, men sannheten var at han bare ikke fikk tillit av RBK-trener Rini Coolen i fjor høst. Mot Mjøndalen viste Matthias Vilhjalmsson (30) hvorfor han var så ønsket til Vålerenga av Ronny Deila.

To mål mot Mjøndalen, og kritikken om «gammel og skadet» forsvinner raskt for Matthias Vilhjalmsson og Vålerenga. Han viste hvor viktig han er på dette, ganske, unge VIF-laget, med sin rutine - og målteft.

– Jeg er helt «over meg» av dette - magisk. Vi spiller god fotball, jeg får den debuten jeg håper på, og vi vinner fortjent. Deilig, sier en meget fornøyd islending til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live
Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Da Matthias Viljalmsson satte inn 1–0 etter 19 minutter, var det etter omgangens vakreste angrep. Midtstopper Johan Lædre Bjørdal crosset til Samuel Adekugbe, som fant Bård Finne - som fant Vilhjalmsson. Bang, med venstre, 1–0 Vålerenga.

Den perfekte starten for islendingen i blå drakt. Og enda mer perfekt for Ronny Deila: Han fikk se signeringen sin akkurat som han ønsket seg: Direkte, tøff, god i lufta - og med et tungt skudd.

Hele åtte målsjanser skapte hjemmelaget før pause. Det er mye på en omgang. I en periode virket det som Mjøndalen ikke hadde midtbane, i beste fall var de som en hullete ost. I tillegg var ikke MIFs nye høyreback, Akeem Latifu, «på» i det hele tatt. Gang etter gang kom VIF-backen Adekugbe seg fri på venstresiden. Til slutt ble det altså scoring.

les også

Børven vil kjempe om toppscorertittelen etter dobbel mot Brann

Og hadde det ikke vært for Mjøndalens nye keeper, RBK-junioren Julian Faye Lund, så ville resultatet vært mye styggere for de brune og nyopprykkede, før pause.

– Det var fin start, sier han.

– Faye Lund og Tonny Brochmann. De var gode for oss, sier MIF-trener Vegard Hansen til VG.

Mjøndalen hadde lite å komme med, men det tok seg opp litt de siste 10 minuttene. Tonny Brochmann var livlig, og med litt mer presisjon kunne Fredrik Brustad utlignet etter en halvtime.

2–0 kom etter 69 minutter, og avgjorde kampen. Det så ut som et innøvd frispark: Bård Finne, hardt langs bakken, mot en møtende Matthias Vilhjalmsson - som egentlig ikke traff skikkelig. Men det ble til et vakkert mål: Islendingen skjøt i bakken - og ballen dalte over en forbauset MIF-keeper, Julian Faye Lund og endte i krysset bak ham.

les også

Eliteseriens 13 beste spillere

Pluss content

– Jeg scoret med leggskinnet, sier Vilhjalmsson.

– En meget god start. Jeg er glad folk fikk sett dette, og nå går det ikke an å være negativ til Vålerenga, mener Ronny Deila.

– Dette kommer vi til å gjenskape. I år har vi et lag som kan underholde, mener Vålerenga-treneren.

Mjøndalen var nærmest redusering etter 85 minutter, men Adam Larsen Kwarasey reddet forsøket til Sondre Liseth. Dermed fikk VIF og Matthias Vilhjalmsson den perfekte starten på sesongen, tre poeng, to scoringer, ingen baklengs - og 14 skapte målsjanser.

– Vi har kontroll selv om de får noen sjanser, mener Larsen Kwarasey.

MIF-trener Vegard Hansen fikk noe å tenke på, det er det ingen tvil om.

– Vi møtte et lag som er bedre enn oss. Men mange lag skal få slite mot Vålerenga her i Oslo, sier han og legger til at det er «synd vi ikke scoret».

– Men vi gjorde et ærlig forsøk, mener Vegard Hansen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder