Mourinho unngikk bananskall – Tottenham videre i FA-cupen

(Tottenham – Middlesbrough 2–1) Omkamp i FA-cupen var det siste José Mourinho og hans Tottenham trengte, men de liljehvite tok seg videre etter to kamper mot Middlesbrough.

Og dermed er de videre til fjerde runde i den tradisjonsrike cupen etter 2–1-seier mot Championship-klubben Middlesbrough.

VG Live: Vi fulgte kampen – spark for spark!

Det første oppgjøret på Riverside Stadium endte 1–1, og heller ikke i omkampen på hjemmebane klarte Spurs å holde nullen. José Mourinho, best kjent for sitt bunnsolide defensive spill, har, siden han erstattet Mauricio Pochettino som Tottenham-manager, bare holdt nullen én gang (5–0-seieren over Burnley).

les også

61 av 63 mulige poeng: Liverpool slår rekord etter rekord

– Vi gjorde vårt beste. Guttene gjør sitt beste. De måtte håndtere mange dødballer. Vi gjorde mye bra, men slapp inn et mål. Det var frustrerende. Men det var mer frustrerende at vi ikke scoret tre, fire eller fem mål, sier Tottenham-manager Mourinho etter kampen ifølge BBC.

Tirsdag var det Spurs’ argentinske trio som reddet ham fra et bananskall.

Saken fortsetter under videovinduet, men noen av Mourinhos beste øyeblikk kan det være verdt å ta en titt på:

Drømmestart

Boro-keeper Tomas Meijas gjorde det vanskelig for Middlesbrough å detonere noen cupbombe. Etter bare et par minutter kom han med en skikkelig gavepakke til Mourinhos menn, som fikk en drømmestart på oppgjøret.

les også

Mourinho: Ikke den beste utgaven av Christian Eriksen

Middlesbrough hadde ballen og trillet i forsvar, via Meijas, som slo ballen rett til en årvåken Giovani Lo Celso. Argentineren snappet ballen, dro seg innover og forbi en mann før han plasserte den kontrollert i det lengste hjørnet.

– Når du gir Tottenham mål som det, så tidlig i kampen, ser du for deg det verste. Men spillerne viste karakter og ga dem kamp til døren, sier Jonathan Woodgate ifølge BBC.

Oppgjøret var ikke mer enn drøye 16 minutter gammelt før det sto 2–0, og også denne gangen var det en argentiner som ville vise seg frem. Erik Lamela snappet ballen inne på Boros halvdel, dro seg fint forbi to mann og pirket ballen forbi Meijas.

SÅ GLAD: Erik Lamela scoret et vakkert mål for Tottenham. Foto: Tim Goode / PA Wire

Nervepirrende slutt

Det sto lenge 2–0, men Spurs hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, og Boro var også ved flere anledninger nære å redusere. Ved flere anledninger sto den tredje argentineren, Paulo Gazzaniga, i veien.

– Vi var nære 3–0 så mange ganger. Jeg sa til spillerne i pausen at hvis vi ikke scorer 3–0-målet, vil vi havne i trøbbel om de får reduseringen. Og det skjedde, sier Mourinho.

Tottenham virket å ha god kontroll, men etter å ha dominert mot et tafatt Boro-lag i første omgang, kjempet gjestene seg sakte, men sikkert, inn i kampen igjen.

– Vi visste at dette var en tøff motstander, sier Tottenham-sjefen.

Til slutt kom reduseringen for tidligere Spurs-stopper Jonathan Woodgate, som nå er manager for Championship-klubben.

les også

«Spionen» Mourinho: – Jeg var frekk, men jeg var frekk mot en idiot

Det var innbytteren George Saville som fant nettmaskene. Han løsnet skudd fra utenfor 16-meteren, men forsøket, som hverken var spesielt hardt eller godt plassert, men Gazzaniga måtte se seg slått.

Scoringen kom i det 83. minutt og dermed kom sluttspurten til gjestene litt for sent.

HOPP SANN: Jonathan Woodgate (t.h.) var ikke fornøyd på sidelinjen etter én av mange misbrukte Boro-sjanser. Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

– Vi hadde sjanser nok til å punktere kampen, men mot slutten måtte vi forsvare oss. Vi ga bort et billig mål og gjorde det vanskelig for oss selv, sa Spurs-forsvarer Japhet Tanganga til BBC.

Tottenham tok seg videre, og i neste runde venter Southampton – som Spurs nylig tapte mot – på bortebane. Kanskje må Mourinho klare seg uten målscorer Lo Celso, som etter kampen holdt seg til baksiden av låret og haltet litt.

Øvrige FA Cup-resultater:

Newcastle United – Rochdale 4–1
Shrewsbury Town – Bristol City 1–0
Blackpool – Reading 0–2
Coventry City – Bristol Rovers 3–0

PS! Oppgjøret mellom Tranmere Rovers og Watford skulle også spilles tirsdag kveld, men ble utsatt på grunn av kraftig regnvær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder