Skrekkskadet etter kjempebrøler – Tottenham ydmyket på ny

(Brighton – Tottenham 3-0) Tottenham jaktet revansje etter å ha blitt ydmyket av Bayern München i midtuken, men mot dumpekandidat Brighton ble det nok en nedtur for London-laget.

Tottenham, som var i Champions League-finalen for bare et par måneder siden, ble regelrett rundspilt av Brighton i den første omgangen på Falmer stadion, og det var langt fra ufortjent at det sto 2–0 i målprotokollen.

– Bekmørkt

Den andre omgangen gikk ikke særlig bedre for bortelaget. 2–0 ble til 3–0 etter at 19 år gamle Aaron Connolly snurret rundt med Toby Alderweireld og banket inn sitt andre for dagen, og det ble også resultatet.

– Jeg kan ikke huske å ha sett Tottenham så svake under Pochettino. Dette var rett og slett bekmørkt. Er det starten på slutten? undret tidligere landslagsstopper Brede Hangeland i TV 2s PL-studio.

Det er andre gang på kort tid at Tottenham må gå av banen etter et pinlig tap. For bare fire dager siden ble det 2–7 på eget gress mot Bayern:

Brighton-spillerne kan på sin side juble for en sjelden hjemmeseier.

For å finne deres forrige trepoenger på eget gress, må vi helt tilbake til 2. mars. Da ble Huddersfield, som nå spiller i Championship, slått 2–1.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Skrekkskade

Den sportslige nedturen var ikke alt som gikk mot Tottenham lørdag. Laget fikk en skrekkstart på kampen i dobbel betydning da Hugo Lloris feilberegnet et innlegg, la ballen til rette for at Neal Maupay kunne heade inn kampens første samtidig som han ble skadet.

Den franske burvokteren så ut til å brekke eller få albuen ut av ledd idet han tok seg imot, vred seg i smerter, trengte oksygenbehandling og ble fraktet ut i båre.

les også

Thorstvedt om Pochettino: – Tror han angrer på at han ikke stakk mens han hadde sjansen

– Skaden hans hadde en massiv påvirkning på kampen. Det var så tidlig ... Å slippe inn så tidlig og tape kapteinen, hadde en mental påvirkning på laget. Vi prøvde å finne løsninger, en annen måte å spille på, men det var ikke mulig, sier Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Et par timer etter kampen bekreftet kubben at Lloris hadde fått albuen ut av ledd i den stygge skaden. Keeperen ble sendt rett til sykehus grunnet skadet, men forlot sykehuset lørdag kveld, og returnerte til London. Det er ikke klart hvor lenge skaden vil holde ham på sidelinjen, men det er ventet at det kan bli flere måneder.

19-åring herjet

Vondt gikk til verre da 19 år gamle Aaron Connolly kunne juble for sin første Premier League-scoring i sin første PL-start i karrieren. Han flikket ballen på innbytter Paulo Gazzaniga, men satte egen retur kontant i mål.

Brighton var nærmere 3–0 enn gjestene var redusering i løpet av de første 45, og 11–2 i skudd sier litt om hvilket lag som dominerte banespillet.

– Ledelsen kunne vært støtte, konstaterte Hangeland og kalte det en «kollaps».

les også

Sammenligner United og City: – Har aldri vært så overlegne

Spurs-laget så ikke mye bedre ut i den andre omgangen, og det var hjemmelaget som fortsatte å kjøre kampen. 3–0 kom også, det etter en lang ball i bakrom på 19 år gamle Connolly. Unggutten dro seg fri fra Alderweireld på lignende vis som Serge Gnabry gjorde det i midtuken – og plasserte ballen nede ved stolperoten.

– Jeg kan ikke helt tro det. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sier tomålsscorer Connolly til BT Sport, ifølge BBC.

– Jeg har sett på Premier League siden jeg var fire eller fem, så å spille her nå, score og vinne 3–0 ... Det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle feire, jeg bare løp til den andre enden, sier 19-åringen etter sin første PL-start og sine første PL-mål.

Spurs kom riktignok til noen gode sjanser, men Matt Ryan i Brighton-buret reddet det som var. Og i bunn og grunn var det fullt fortjent at Brighton vant med sifrene 3–0.

Brighton står nå med ni poeng på åtte kamper. Tottenham har elleve.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder