Her snur det for Dønnum: – Det er utklassing

VALLE (VG) (Vålerenga-Strømsgodset 2–0) Aron Dønnum (21) er så langt blitt henvist til benken av Vålerenga-trener Ronny Deila. Da han endelig fikk sjansen, svarte han på best mulig måte.

Eidsvoll-gutten scoret det første målet i 2-0-seieren over Strømsgodset på Intility Arena på fotballens partydag. Ikke nok med det: Han var banens beste og lekte seg tidvis på høyresiden med fysikk, teknikk og overblikk.

– Er det en ting jeg virkelig har måttet lære, så er det å være tålmodig. Da kommer sjansene etter hvert, sier Dønnum til VG etter sin første kamp fra start for sesongen.

les også

Trener-grep førte til LSK-opphenting: – Måtte gjøre noe radikalt

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Etter at han først «matet» lagkameratene med et par lekre forarbeid, tok han like godt ballen i egne føtter midtveis i første omgang – med pasningshjelp fra høyresidekollega Efraín Juárez.

– Jo mer man spiller, jo mer rutinert og trygg blir man, sier 21-åringen om fortsettelsen.

– Vi er bunnsolide, mens de har én sjanse. Det er utklassing. Og jeg er veldig stolt av gutta, tillegger han.

les også

Berisha advarer konkurrentene: – Tror det skal bli vanskelig å slå oss

Vålerenga spilte i store perioder «power play»-fotball mot et rådvilt og svakt Strømsgodset-lag. Seieren fører «Enga» opp i ryggen på serieleder Molde. Avstanden er kun to poeng.

Vålerenga-trener Ronny Deila gir eget lag en syver på en skala fra én til ti.

– En veldig god prestasjon. Tieren henger høyt, og det er alltid noe å rette på, men det var mer enn nok til å slå Strømsgodset, sier Deila.

Har MYE mer inne

Han ble hyllet av hjemmefansen med klapp og rop på overtid, og har skaffet seg et luksusproblem før de neste kampene mot Eidsvoll (i cupen 22. mai) og lokaloppgjøret mot Lillestrøm 25. mai. Årsaken heter nettopp Aron Dønnum, som etter syv kamper på benken (med fire innhopp) gjorde «alt» riktig da han fikk sjansen fra start.

les også

Pipekonsert da Rosenborg tapte igjen: – Ikke i nærheten

– Det er i hvert fall ikke noe problem. Vi er en gjeng som vil hverandre vel. Det er folk som er skadet som er like glade som alle andre. Vi har folk som kommer inn og gjør en kjempejobb, selv om de helst ville spilt selv. Dette er en kultur som begynner å vokse og virkelig har de verdiene som skal til for å skape et godt fellesskap, mener Deila.

– Aron er en av dem som har et stort potensial. Han er ikke i nærheten av å få ut alt han har ennå. Det skal videreutvikles. Det er deilig å se en som er god i Eliteserien nå, og som kan bli mye bedre, sier Vålerenga-treneren.

FOR KLUBB OG FEDRELAND: På denne måten markerte VIF-klanen fotballens nasjonaldag. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

For Strømsgodset ble det en dyster kveld i hovedstaden. Lite fungerte etter en uke der Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg som hovedtrener av helsemessige årsaker før sportssjef Jostein Flo ble sykemeldt som følge av hjerteflimmer.

Nå ligger Godset på 14. plass, to poeng foran Tromsø på jumboplassen.

– Jeg er skuffet over at vi ikke våger mer og ikke spiller det spillet jeg vet vi kan. Det skuffer meg. Det er veldig tydelig hvordan Strømsgodset ønsker å fremstå på en fotballbane. Så må man tørre å gjøre det, sier Strømsgodsets midlertidige trener Håkon Wibe-Lund.

– Jeg kan ta ansvaret for resultatet, men dere må våge, maner han i retning spillerne sine.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder