SVENSK SUKSESS: Andreas Vindheim, her under et pressetreff på Malmö Stadion, har levert gode prestasjoner for den svenske klubben, blant annet i Europa League. Foto: Johan Nilsson / TT NYHETSBYRÅN

Kilder til VG: Vindheim på vei til Sparta Praha for tosifret millionbeløp

Den norske høyrebacken Andreas Vindheim (23) er på plass i Tsjekkia og nærmer seg en overgang til Sparta Praha.

Ifølge VGs opplysninger er Malmö og den tsjekkiske storklubben enige om en overgang med en totalramme på godt over 10 millioner norske kroner.

VG får opplyst at Vindheim befinner seg i Praha sammen med sin agent Stig Lillejord, og at den medisinske testen og forhandlinger om personlige betingelser gjenstår før overgangen er i orden.

Det var Aftonbladet som først meldte at bergenseren er på vei til tsjekkisk fotball.

les også

Nå er Tarik Elyounoussi het i Sverige

– Jeg kommenterer ikke rykter eller eventuelle klubber vi er i dialog med, sier Lillejord til VG.

Vindheim har det siste året gjort seg bemerket med gode prestasjoner for Malmö i Europa League, der han leverte to mål og én assist i høstens gruppespill. Denne våren spilte han to ganger 90 minutter mot Chelsea, som skal møte Arsenal i finalen av turneringen om halvannen uke.

Dette sa Vindheim etter å ha møtt Sarpsborg i Europa League i oktober:

23-åringen har spilt syv kamper for det norske U21-landslaget, men har foreløpig ikke vært en del av Lars Lagerbäcks A-landslagstropp.

Sparta Praha vant senest den tsjekkiske ligaen i 2013/14-sesongen og ligger an til å gå inn i andre kvalifiseringsrunde til Europa League til sommeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder