Frisparkperle sendte Strømsgodset opp fra bunnplassen

(Tromsø-Strømsgodset 0–1). Mikkel Maigaard ga Strømsgodset en uhyre viktig seier med et herlig frispark. Med ni poeng på de siste fire kampene har Strømsgodset løftet seg over nedrykksstreken i Eliteserien.

For da Maigaard satte inn den avgjørende scoringen oppunder tverrliggeren på frispark i det 86. minutt, sørget det også for at Strømsgodset sikret seg tre helt nødvendige poeng i bunnstriden. Der har laget har vært hele sesongen. Nå ligger Strømsgodset derimot på 13. plass, det vil si over nedrykksstreken på tabellen. Og det etter en meget viktig kamp for begge lag i Tromsø.

– Det var deilig å se den gå inn, sier Maigaard til Eurosport etter kampen om det avgjørende målet.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han forteller at han har stått igjen 15–20 minutter etter hver trening den siste uken og tatt mange frispark fra lignende posisjon.

– Det var ikke tilfeldig at den gikk inn, sier han og understreker hvor deilig en etterlengtet borteseier føles.

Tromsø kunne ta et steg bort fra faresonen, samtidig som Strømsgodset har vært i poengnød hele sesongen. Men nå har laget fra Drammen vunnet både mot bunnrivalene Ranheim og Sarpsborg 08 i løpet av de foregående tre kampene og mot Tromsø tok laget alle poengene igjen.

Og med ni poeng på de fire siste kampene har laget nå hentet nesten halvparten av sesongens poeng siden 25. august.

Og dermed passerte Strømsgodset også Tromsø på tabellen på bedre målforskjell.

Etterpå var Tromsø-spilleren Kent-Are Antonsen svært skuffet.

– Vi roter oss ned hit hvert år, så det er ikke noe nytt, Vi er dårlige. Jeg vet ikke om det sitter i hodet eller ikke, sier Antonsen til Eurosport om at Tromsø igjen er plassert nede i nedrykksstriden og også ble passert av bortelaget på bedre målforskjell.

Og på Alfheim var det Strømsgodset som var offensive og hadde en annen aggressivitet over spillet enn Tromsø fra start.

Men etter hvert startet Tromsø presset mot slutten av omgangen og Lasse Nilsen burde helt klart satt ballen i mål da han hadde fri bane fra spiss vinkel, men klemte ballen i nettveggen. Da hadde Tromsø produsert tre gode sjanser i løpet av kort tid og Morten Gamst Pedersen hadde fått i gang pasningsfoten.

les også

Solskjær svarer på Mourinhos mørke dom: – Håper på bedre

Men selv om Tromsø hadde flere store sjanser, var det ikke helt ufortjent at bortelaget likevel tok alle poengene på Alfheim til slutt.

– Det var en viktig kamp og vi tapte. Men ikke noe er forandret. Det er åtte kamper igjen og vi må vinne kamper, sier Tromsø-trener Simo Valakari.

På overtid kunne også Lars-Jørgen Salvesen satt inn 2–0, men til slutt ble det 1–0 seier i Tromsø da ballen gikk rett utenfor.

Etter å ha scoret mål i sine ni siste hjemmekamper klarte ikke Tromsø å sette ballen i mål og i stedet kunne Strømsgodset notere at de har scoret 17 av sine 24 mål i andre omgang. Og slike seire trenger bortelaget.

For Strømsgodset har et tøft program mot slutten av sesongen og er nødt til å ta mye poeng siden de også skal ut i flere tøffe kamper mot topplagene i sesongavslutningen.

Samtidig imponerer igjen den tidligere Strømsgodset-spilleren Ødegaard i Spania:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder