ISLENDING I ASTANA: Rúnar Már Sigurjónsson. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Motstander før kampen på Old Trafford: - Jeg er Manchester United-fan

Islandske Rúnar Már Sigurjónsson (29) kom med en spesiell innrømmelse foran torsdagens Europa League-kamp på Old Trafford.

Her er torsdagens oddstips

– Jeg er Manchester United-fan. Jeg har vært på denne stadion før – som supporter. Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle spille her, sa Astanas midtbanespiller kvelden før kvelden ifølge det kasakhstanske nettstedet sports.kz.

– Nå er hele familien min her. De er kommet for å støtte og heie på meg. Selv om det ikke er lett for hardcore United-supportere å heie på et annet lag.

Islendingen innrømmer at det blir tøft:

– United kommer med unge spillere med stor entusiasme – og som vil vise seg fram for Solskjær.

– Denne kampen betyr mye for kasakhstansk fotball, mener Sigurjónsson.

Klubben ble stiftet i 2009 med navnet Lokomotiv Astana. I 2011 skiftet den navn til FC Astana. Det heter den fortsatt, til tross for at byen Astana nå heter Nur-Sultan, oppkalt etter den mangeårige presidenten Nursultan Nazarbajev.

Fredag er det Eurojackpot – 436 millioner!

Hørt om Dinaburg? Ventspils? Metalurh Zaporizjzja? Tsjornomorets Odesa? Gabala? Kanskje ikke. Det er de tidligere klubbene til Ole Gunnar Solskjærs trenerrival Roman Hryhortsjuk (54).

les også

Analyseselskap: Hvert Mbappé-bilde er verdt 10 millioner

Torsdag kveld møtes de altså i Europa League-åpningen Manchester United-Astana.

Overalt han har vært, har Hryhortsjuk gjort stor suksess. Men nå venter hans tøffeste oppgave til nå.

Rúnar Már Sigurjónsson i kamp med Kylian Mbappé i en treningskamp høsten 2018. Foto: LOIC VENANCE / AFP

Alle klubbene han har trent, hører hjemme i land som var republikker i det gamle Sovjetunionen. Først var han i to klubber i Latvia, så to ukrainske klubber, mens Gabala er fra Aserbajdsjan. Hryhortsjuk har gjort det bra og hylles i Kasakhstan for å ha klart å få Astana til Europa Leagues gruppespill igjen – dette er fjerde gang på rad klubben har kommet til UEFAs nest beste turnering.

les også

Solskjær imponert over Haaland – kommer med spiss-råd

VGs oddstips: Under 2,5 mål

* Det er et åpent spørsmål hvor mye Man.Utd.-manager Ole Gunnar Solskjær vil legge vekt Europa League all den tid det ganske sikkert er en topp 4-plass i Premier League han først og fremst vil bli målt på av eierne. Sjekk gjerne lagoppstillinger før du eventuelt spiller!

* Men: vertene kommer til å rotere litt på laget. Dét, og at laget har rundt syv-åtte mann på skadelisten forstyrrer.

* Astana er fra Kasakhstan. De holder 3. plass i hjemlig liga, og kan vise til en 5-0-1-formfasit. Gjestene måtte igjennom tre Europa League-kvalikrunder for å nå gruppespillet. Kommer trolig til å legge seg bakpå her. Og tenk gjerne litt over at Man. Utd. kun har scoret fire mål i de fire siste kampene sine.

1,20 på hjemmeseier i vanlig HUB-spill er i laveste laget. Vi tester derfor et Under 2,5 mål-singlespill til 2,25 i odds. Du kan spille fram til kl. 20.55. Kampen ser du på TV 2 Sport 1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder