FIKK ÉN OMGANG: Henning Hauger spilte de siste 45 minuttene mot Fredrikstad i går. Sportsdirektør Torgeir Bjarmann omtaler avtalen som en «røver-deal» Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Bjarmann kaller Hauger-avtalen en «røver-deal»

Haglund ikke bekymret over profil-tung midtbane

Bjarmann svarte på Erlandsen-kritikk

ÅRÅSEN (VG Nett) Sportsdirektør Torgeir Bjarmann (44) hevder Henning Haugers (27) lån til Lillestrøm ut sesongen nesten er for godt til å være sant.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det var litt tilfeldigheter og litt om hvilken situasjon han har hatt i Hannover. Det har ikke vært et tema før, men fredag dukket det opp en mulighet som var umulig å ikke ta. Sånn sett er vi glad for at vi har fått han til oss, sier Bjarmann til VG Nett etter kampen mot Fredrikstad lørdag kveld.

Les også: Henning Hauger tilbake til eliteserien

Hauger ble klar for Lillestrøm omtrent i «tolvte time», sent fredag kveld, like før overgangsvinduet stengte.

- Vi fikk muligheten og den kom seilende litt inn fra siden. Det var til røverpris, så det var umulig å ikke ta sjansen.
Jeg kan ikke si hvorfor det er en røverdeal, sier sportsdirektøren, som i tillegg påpeker at det kan være en av de beste avtalene han har vært med på å få i stand som sportsdirektør.

Hauger: Flere klubber interesserte

Hauger selv er bare glad for å spille fotball igjen, men understreker at flere klubber var interesserte.

- Uten at jeg kan si hvilke, så var det frem og tilbake med flere klubber, sier 27-åringen til VG Nett, på spørsmål om ikke hans tidligere trener Jan Jönsson og Rosenborg ville vært et naturlig sted å få kamptrening.

- Lillestrøm ble riktig, og det er mange gode spillere her, sier Hauger.

Han innrømmer at byttet fra Tyskland til Norge, foreløpig på lån ut sesongen, er dårlig butikk. Han har tatt betydelig lønnskutt.

Profil-tung midtbane

De kanarigule har etter sommerens overgangsvindu fått en midtbane full av store navn. Bjørn Helge Riise, Petter Vaagan Moen, Henning Hauger, Espen Søgård og klubbens store talent - 18-åringen Ohi Omoijuanfo - er alle midtbanespillere som helst skal spille sentralt i Magnus Haglunds 4-4-2-system.

VG Nett-leser:Akkurat nå har vi for mange spillere, men det kommer til å se annerledes ut etter sesongen.Er du enig? Diskutér med andre her.

LSK-treneren sier til VG Nett at han først og fremst ser på disse spillernes kvaliteter som noe positivt og tror at han vil slippe misnøye fra noen.

- Vil du vurdere å bruke alle disse spillerne sammen på midtbanen i en eller annen konstellasjon?

- Ja det er mulig og det kan tenkes. Det må vi se på.

Saken fortsetter under bildet.

KONKURRENTER: I tillegg til Henning Hauger konkurrerer disse fire om midtbaneplass i Lillestrøm. Fra venstre Bjørn Helge Riise, Ohi Omoijuanfo, Petter Vaagan Moen og Espen Søgård. Alle bilder: Vegard Grøtt, NTB Scanpix Foto: NTB Scanpix

- Hva tenkte du da Bjarmann sa at Hauger var tilgjengelig?

- Det var positivt og det er en fantastisk spiller. Jeg er veldig glad for det, sier Haglund til VG Nett.

Svarte på Erlandsen-kritikk

FORNØYD: Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier at Henning Haugers lån til klubben var svært gunstig økonomisk. Foto: Roger Neumann, VG

Med Henning Haugers lån ut sesongen ble han dermed den 18. spilleren LSK har hentet i 2012.

Tidligere denne uken gikk tidligere LSK-trener Arne Erlandsen ut og mente at Lillestrøm var avhengig av suksess tatt alle signeringene i betraktning. Han sa også at klubben - som foreløpig ligger på en 12. plass - så langt har hatt en skuffende sesong.

- Jeg synes at Arne kan passe på sitt eget lag og vi vet han har en fin historie i Lillestrøm. Tidligere har andre påpekt at ingen bryr seg om klubben, men det er fint at folk bryr seg og hvordan ting skjer. Sånn vil det være i en klubb som har stolte tradisjoner. Det lever vi godt med, sier Bjarmann.

Disse har signert for LSK i 2012:
Fredrik Stoor, Guy Roger Touindoba, Jesper Westerberg, Sead Ramovic, Espen Søgård, Erik Midtgarden, Anders Østli, Isak Scheel, Petter Vaagan Moen, Johan Andersson, Palmi Palmason, Espen Nystuen, Thorstein Helstad, Luke Rodgers, Lasse Staw, Bjørn Helge Riise, Moryke Fofana og Henning Hauger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder