BLE PRESENTERT: Petter Vaagan Moen ble presentert som LSK-spiller onsdag. Her er han mellom sportsdirektør Torgeir Bjarmann (t.v.) og trener Magnus Haglund. Foto: Aleksander Neely, lsk.no

LSK-klar Vaagan Moen: - Med trygghet lykkes jeg

Lars Tjernås tror Hamar-gutten blir en suksess på Åråsen

(VG Nett) Petter Vaagan Moen (28) blir LSKs åttende nykommer. Den tidligere QPR-proffen signerte som ventet en treårskontrakt på Åråsen onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

5. februar, på Vaagan Moens 28-årsdag, tok LSK-trener Magnus Haglund og sportsdirektør Torgeir Bjarmann turen til Hamar. Målet for utflukten var å overtalte midtbanespilleren til å komme til Åråsen.

- Vi har hatt med en hedmarking å gjøre, og vi vet at det gjerne går litt tregt på Hedmarken noen ganger, så det har tatt litt før vi kom i mål. En fjær i hatten for oss og viktig for vår vei tilbake til toppen av norsk fotball igjen, sier Bjarmann på onsdagens pressekonferanse.

Bakgrunn: Petter Vaagan Moen til VG: - Jeg måtte bort

Vaagan Moen hevder formen er god til tross for at han har spilt lite fotball siden overgangen til Queens Park Rangers høsten 2010. Hamar-gutten har vært klubbløs etter at han ble enig med klubben om å avslutte kontrakten på overgangsvinduets siste dag i England.

- Draktnummeret forplikter, men vi er sikker på at Petter kommer til å levere varene som han har gjort tidligere, sier Torgeir Bjarmann etter at Vaagan Moen har fått draktnummer 10.

- Jeg fikk spørsmål om jeg ville ha fire eller ti. Som midtbanespiller som har lyst til å bli best sa det seg selv. Jeg vet det er gode navn som har hatt den før meg, men jeg skal være meg selv, sier Vaagan Moen.
Tror på Vaagan Moen

Lars Tjærnås, også kjent som Queens Park Rangers-fan, tror 28-åringen har alle forutsetninger for å bli en suksess på Åråsen.

- LSK har behov for kvalitet i de posisjonene Petter er best i. Han kan gi dem et god venstreben, blant annet på dødball, en følsom pasningsfot, stor løpskapasitet og en real vinnerskalle. Det eneste usikre punktet er manglende kamptrening over tid, men han har holdt seg i topp fysisk form. Synd han ikke lyktes i QPR, sier Tjærnås til VG Nett.

INGEN SUKSESS I ENGLAND: Petter Vaagan Moen. Foto: PA Photos


Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Etter det VG vet skal både Brann, Viking og Vålerenga har vært interessert - i Norge. IFK Göteborg og Helsingborg er blant klubber som har vist interesse i Sverige.

- Jeg var veldig usikker på hvor jeg skulle ta veien egentlig. Det har vært et utfordrende år i England, men samtidig en erfaring jeg ikke ville vært foruten. Det var viktig for meg å komme til en klubb med ambisjoner som har tro på meg. Når jeg føler trygghet, lykkes jeg. Da er jeg god, sier 28-åringen.

Åtte nye spillere

28-åringen rykket opp i eliteserien med HamKam under Ståle Solbakken i 2003-sesongen. Vaagan Moen ble solgt til Brann for 10 millioner kroner sommeren 2005, men spilte sesongen ut på Hamar. Etter en meget god sesong i Bergen i 2010, der han også kjempet om toppscorertittelen i serien, forsvant han gratis til balløya.

Vaagan Moen blir LSKs åttende nykommer i vinter. Trener Haglund har fra før sikret seg Isak Scheel, Jesper Westerberg, Johan Andersson, Sead Ramovic, Palmi Rafn Palmason, Erik Midtgarden og Guy Roger Toindouba.

- Petter har stått øverst på listen i lengre tid over de midtbanespillerne vi har ønsket oss. Vi har vært optimister hele veien, selv om du aldri kan være sikker. Vi får en veldig god midtbanespiller som er fantastisk på dødball, sier trener Magnus Haglund.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder