Moldes comeback-stjerne ga Horneland mer hodebry

MOLDE (VG) (Molde – Rosenborg 1–0) Allerede etter to serierunder har den regjerende mesteren fått en luke på fem poeng ned til sin antatt største utfordrer om gullet.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Knut Espen Svegaarden
 • Bjørn S. Delbekk (foto)

Takket være en skikkelig målsnik-scoring av Ohi Omoijuanfo – tilbake etter et halvt års fravær og et sykehus-mareritt der han fryktet for karrieren – står Erling Moes menn med full pott etter to serierunder i Eliteserien.

For Rosenborg er situasjonen en helt annen. For første gang siden 2002, som var Nils Arne Eggens siste år som permanent sjef, har trønderne spilt sesongens to første runder uten å score et eneste mål.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi er ekstremt fornøyde med starten vår, og jeg synes vi var ekstremt gode i dag, sier playmaker Magnus Wolff Eikrem til VG etter kampen.

Her kan du se Moldes avgjørende scoring:

RBKs første baklengsmål for sesongen fikk TV 2-ekspert Jesper Mathisen til å lange ut mot Horneland på Twitter. Han mener RBK-sjefen «får skremmende lite ut av denne spillerstallen» og viser «null fremgang fra 2019».

– Jeg ser det resonnementet og klarer ikke være uenig i det, sier Eirik Horneland til VG om Mathisens kritikk.

– Føler du at du er i trøbbel nå?

– Du er alltid i trøbbel i Rosenborg. Vi var i trøbbel i fjor. Vi har hatt en bra vinter med bra kamper også har det sviktet igjen etter coronapausen, svarer RBK-treneren.

Oppladningen til kampen var temperaturfylt, med påstander om «spill for galleriet» den ene veien og kritikk for å «vise mistillit» den andre, og det var tidlig tydelig etter kampstart at dette ikke var hvilket som helst oppgjør.

Det kom frem i Wolff Eikrems intervju med VG også. Playmakeren forlot banen i kampen mot Aalesund med en ispose på låret. Men å gå glipp av denne kampen var aldri aktuelt.

– Jeg er stiv som bare det, men vi møter vår storebror og erkerival. Da skal det mye til for å ikke spille en kamp som dette, sier han.

Etter ti minutter havnet Dino Islamovic og Fredrik Aursnes i en het disputt, panne mot panne, etter en duell. De ble raskt roet ned av lagkameratene. Kort tid etterpå smalt det i taklinger fra Molde-spillere på både Carlo Holse og Kristoffer Zachariassen.

Molde totaldominerte starten av kampen med 82 prosent ballbesittelse det første kvarteret, «menn mot gutter» som ekspert Joacim Jonsson omtalte det i Eurosport-studio, men det var RBKs Zachariassen som sto for den første store sjansen da han fikk stå alene og heade fra kort hold etter en dødball. Forsøket ble for slapt, og enkelt stoppet av Andreas Linde i MFK-buret.

– Den der må sitte, oppsummerte Zachariassen til Eurosport.

Eirik Ulland Andersen fikk Moldes første betydelige sjanse etter et flott innlegg av Kristoffer Haugen, men kneet til Birger Meling forhindret en avslutning som var på vei i mål. Moldenserne skrudde opp dampen på tampen av omgangen med et småfarlig frispark av Ulland Andersen og en kjempesjanse for Ohi Omoijuanfo på heading.

− Svakt av meg, innrømmet spissen i pausen.

Men like etterpå var han på rett sted til rett tid igjen – og denne gangen gjorde han ingen feil. Spissen, som av dramatiske årsaker har vært ute av spill i et halvt år, skled ballen i mål på bakerste stolpe etter målgivende heading av Stian Rode Gregersen.

– Det føles bra. Jeg er litt rusten, selvfølgelig. Det er ikke alt som sitter helt. Jeg jobber hardt og prøver så godt jeg kan. Jeg vil veldig mye, men må huske at det er lenge siden jeg har spilt kamp, sier en smilende og fornøyd Ohi til VG etter kampen.

Hele situasjonen kunne riktignok vært avverget hvis ikke Carlo Holse, i sin første RBK-kamp fra start, sleivsparket ballen mot eget mål på svært klønete vis.

– Dere så hva som skjedde. Jeg prøvde å klarere, forklarer dansken etter kampen.

Eirik Hestad legger ikke skjul på at de er fornøyde med å være fem poeng foran Rosenborgs allerede:

– Det er alltid godt å slå Rosenborg, og i dag synes jeg det var klasseforskjell på lagene. Det er fem poeng ned til vår største konkurrent allerede, så jeg er veldig fornøyd. Fem poeng er ikke noe du tar igjen gratis, men samtidig, vi har bare spilt to kamper, sier Hestad til VG.

– Det er nok av tid for RBK å ta igjen det tapte, men det er ingen ønskesituasjon for dem, understreker han.

– Det er helt fantastisk å lede med så mange poeng etter to runder. Det ser lovende ut, sier Stian Rode Gregersen til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt17152062194347
2Molde17111545202534
3Odd1710163024631
4Rosenborg1785432181429
5Vålerenga178542723429
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Folkebørsen: Fullt fortjent Molde-seier

 2. Molde slo Brann i generalprøven etter snuoperasjon

 3. Helland vrakes i VGs drømmeellever: – Han ser ikke farlig ut

 4. Molde spaserte videre til neste runde i Champions League-kvalifiseringen

 5. Scoring mot gamleklubben og kunstangrep sørget for Molde-seier i Haugesund

Fra andre aviser

 1. Ohi ordnet Molde-seier i storkampen

  Aftenposten
 2. Aftenbladets tabelltips: Stjernegalleriet vinner igjen

  Aftenposten
 3. Rosenborg reiser målløse og poengløse hjem fra Molde

  Aftenposten
 4. Børsen: Spissen ble matchvinner mot Rosenborg, men han var ikke banens beste

  Aftenposten
 5. Rosenborg reiser målløse og poengløse hjem fra Molde

  Bergens Tidende
 6. Dette sa Moe til Horneland etter sluttsignalet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no